Vakbeurs wil vernieuwen

VENRAY | De vakbeurs Industrie- en Elektrotechniek Zuid-Nederland wil met nieuwe inzichten en kansrijke concepten de techniekketens met elkaar laten schakelen en naar een hoger niveau tillen. Dit beursplatform in Evenementenhal Venray neemt engineers mee in het totaalaanbod en de trends binnen de industrie- en elektronische sector.

De positie van de maakindustrie in Zuid-Nederland is groot en sterk; ook tijdens de afgelopen economisch mindere jaren is de branche blijven investeren in ontwikkeling en innovatie. "Daar zijn wij trots op en dat willen we versterken", laat Robert Hoelen namens Evenementenhal weten.

Industrie en elektro behouden op de vakbeurs hun identiteit met de pneumatische, hydraulische, mechanische en elektrische aandrijftechnieken als verbindend element. Wel is er volop ruimte om het belang van intensievere samenwerking te etaleren. "Want grenzen tussen branches vervagen. Naast nieuwe producten willen we de engineers op de vakbeurs deze succesvolle processen en systemen tonen", aldus Hoelen.

Exposanten krijgen de mogelijkheid om op de stand en op de demonstratiepleinen hun kwaliteiten te demonstreren. Dat hoogwaardige aanbod wordt bovendien vertaald naar het kennisprogramma. Met sprekers en achtergrondinformatie gaat de vakbeurs in op trends als clustering, energiebesparing, verduurzaming, veiligheid en efficiëntie. Denk aan zuiniger motoren, servo-aandrijving, procesintegratie, 3D-printing en cleantech.

Vakbeurs Industrie- en Elektrotechniek Zuid-Nederland vindt plaats op 25, 26 en 27 oktober in Evenementenhal Venray. Aanmelden als exposant kan eenvoudig online via www.evenementenhal.nl/industrie-elektro.


Coöperatie ziekenhuizen

Venlo | Ziekenhuis VieCuri in Venlo/Venray en het Laurentius Ziekenhuis hebben vorig jaar onderzocht in hoeverre er intern draagvlak is om de samenwerking tussen beide ziekenhuizen te intensiveren.

Conclusie was dat er breed draagvlak bestaat en in dat kader wordt er nu een coöperatie opgericht. De coöperatie dient als motor van de beide ziekenhuizen om de samenwerking op verschillende onderwerpen op korte termijn te initiëren, te ondersteunen, uit te werken en uit te voeren. Beide organisaties blijven daarbij bestaan met een eigen identiteit en bedrijfsvoering.

Dirk Jan Verbeek en Marja Weijers, voorzitters Raden van Bestuur VieCuri en Laurentius Ziekenhuis: "Wij zien kansen om de kwaliteit van onze zorg te verbeteren door onze kennis en vakbekwaamheid te bundelen. De uitdagingen die in de zorg voor ons allen gelden, zijn door samen te werken op een juiste manier te benaderen. Wij geloven dat het door de samenwerking mogelijk is om een breed pallet van medisch specialistische zorg te blijven aanbieden en ook te behouden voor de regio."

De samenwerking kent twee sporen. De eerste is direct aan de slag te gaan met een aantal multidisciplinaire samenwerkingsprojecten op zorggebied, bijvoorbeeld de borstkankerzorg, maar ook toe te werken naar één IT beleid, samenwerking op ondersteunende diensten, één medisch- en verpleegkundig beleid en één kwaliteitsbeleid. De initiatieven hiertoe zullen via de coöperatie worden ingezet en zullen dit jaar vorm krijgen. De andere stroom is het opstellen van een bedrijfsplan, waarin we streven naar een samenwerkingsvorm waarbij eenheid van bestuur en toezicht is tussen beide ziekenhuizen. Voor concentratie en concernvorming worden door onder meer de Autoriteit Consument en Markt (ACM) strenge eisen gesteld. Daarom onderzoeken wij eerst met een bedrijfsplan wat haalbaar is. Dit plan moet eind van dit jaar zijn uitgewerkt."


Dancing Pearls 25 jaar

Vredepeel | Dit jaar bestaat Dancing Pearls (voorheen Dansgarde Vredepeel) 25 jaar.

25 jaar waarin deze vereniging vele jonge mensen uit Vredepeel met elkaar in verbinding heeft gebracht. De trainingen zijn momenten waarop de jeugd elkaar ontmoet, samen beweegt op muziek onder begeleiding van de wat oudere jeugd uit eigen dorp. Opvoeringen zijn in de periode voor carnaval, waarvan iedereen uit eigen dorp maar ook uit naastgelegen dorpen kan genieten.

Daarom wil de vereniging iedereen die in deze 25 jaar iets te maken heeft gehad met de vereniging op 19 juni van 11.00 tot 14.00 uur uitnodigen in De Kleine Loef in Vredepeel om dit jubileum te vieren. Na 14.00 uur volgt een samenzijn.