Puzzeltocht IVN

Geijsteren | IVN Geijsteren-Venray houdt op zondag 5 juni een natuurfoto- en puzzeltocht voor kinderen met hun (groot)ouders.

Deze tocht in de omgeving van Geijsteren start tussen 9.30 en 10.30 uur vanaf de parkeerplaats bij ruïne Geijsteren aan de Maasheseweg in Geijsteren. De tocht biedt de gelegenheid om Geijsteren met zijn mooie plekjes, zoals het landgoed, de Holtmeule, de Oostrumse beek, de Alde Pastorie en de St. Willibrorduskapel, beter te leren kennen. Maar er is ook een heuse ruïne, sinds 1806 in eigendom van de adelijke familie Weichs de Wenne, die de moeite waard is om te bekijken. De foto- en puzzeltocht biedt een uitdagende gelegenheid voor kinderen en hun (groot)ouders om zelf op onderzoek uit te gaan in de omgeving van Geijsteren. Aan de hand van foto's gaan de deelnemers op zoek naar bepaalde plekken. Onderweg beantwoorden ze verschillende vragen en krijgen ze leuke puzzels op te lossen. Af en toe komen de deelnemers een opdracht tegen.


Flink!

Horst | De acteurs van de nieuwe jeugdtoneelvereniging Flink! staan op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 juni op de planken. Flink! is een samenwerking tussen toneelverenigingen uit gemeente Horst aan de Maas. In de vorm van een dorpentour presenteren ze hun uitvoeringen op drie verschillende podia in Horst. Op vrijdag wordt er gespeeld in de Niks in Horst, op zaterdag in de Bondszaal in America en op zondag in het Parochiehuis Tienray. De basisschoolgroep presenteert het stuk Zakkenrollers, waarna de middelbare schoolgroep De vloer op speelt. Kaarten reserveren via www.flinkjeugdtoneel.nl.