MGC Venray


Venray | Harrie Lenssen startte in de vijfde speelronde van de onderlinge competitie tegen Huub Straatman en kreeg in de eerste ronde geen enkele kans.

In de tweede ronde kwamen beide spelers tot hun minst goede spel, maar Lenssen wist hier niet van te profiteren. Daardoor wist Straatman deze partij toch gemakkelijk met 6 – 0 naar zich toe te trekken met een score van 72 slagen. In de laatste ronde kwam Straatman ook tot de laagste ronde van 21 slagen. Beide scores waren goed voor een seizoenrecord. Jan Engels (77 slagen) trof Leo Wilms als tegenstander en pakte al snel een 2 – 0 voorsprong, al ging dat nog met iets te veel foutjes gepaard.

Dat speelde Engels bijna op, toen Wilms in de laatste ronde na een paar foutjes op baan zes erg sterk terugkwam en op 28 slagen afsloot. Engels werd wat slordiger in zijn spel en wist uiteindelijk nipt met 27 slagen zijn voorsprong te behouden en ook de derde ronde te winnen: 6 – 0. Gerrit Janssen (74 slagen) speelde tegen Gerrit Vermeulen een erg sterke wedstrijd. Vermeulen kwam er de eerste twee ronden niet aan te pas, maar kwam weer in de wedstrijd door een rondje van 23 slagen en sleepte de derde ronde uit het vuur. Janssen bleef erg constant spelen eindigde met 25 slagen, waardoor Janssen met 4 – 2 aan de winnende hand bleef.

Jan van der Haghen kende eveneens een prima dag tegen Bets Wilms en wist overtuigende zijn eerste 6 – 0 zegen te bewerkstelligen via een uitstekende score van 82 slagen en 26 slagen als beste ronde.

In de stand blijft Jan Engels aan de leiding met 5 punten. Gerrit Janssen handhaafde zich eveneens en behield de tweede plek met 6 punten. Jan van der Haghen wist met zijn goede spel de derde plaats te continueren met 7 punten. Door zijn zege en uitstekende score van 72 slagen klom Huub Straatman naar de vierde plaats, eveneens met 8 punten, maar heeft een slechtere gemiddeldeverbetering dan Van der Haghen: 8,23 tegen 0,67 procent.


Venraynaar opgepakt

Millingen aan de Rijn | Drie mannen zijn in de nacht van zondag op maandag opgepakt, na een inbraak in supermarkt Albert Heijn in Millingen aan de Rijn. Het gaat om een 30-jarige man uit Venray, een 33-jarige man uit Barendrecht en een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Het drietal kwam 's nachts rond 04.00 uur de supermarkt binnen door een gat in het dak te maken. Hierop ging het alarm af in de supermarkt en zette de politie met drie patrouillewagens het gebied af. In de winkel probeerden de inbrekers een deur te forceren, maar dat mislukte. Ook zat er geen geld in de kassalade, die ze hadden ontwricht.

Op de Rijksweg in Beek hielden agenten het drietal aan. In de auto van de verdachten vond de politie inbrekerswerktuig en gestolen spullen. De schade ligt rond de duizend euro.

De mannen zijn meegenomen naar het politiebureau. Het voertuig is in beslag genomen.