Diverse groepen verzorgen op de open dag een kort optreden.
Diverse groepen verzorgen op de open dag een kort optreden.

Dansplezier bij Dizzy Dance

Venray | Op zondag 5 juni staan de deuren bij Dizzy Dance in Venray helemaal open. Tijdens een open dag kan iedereen open lessen volgen in de danszalen of een kijkje nemen in de aula van het Raayland College waar diverse groepen een kort optreden verzorgen. De open dag duurt van 11.00 tot 14.30 uur.

Door Henk Lammen

"De open dag is bedoeld voor iedereen die graag meer wil weten over de verschillende lessen en dansstijlen die bij Dizzy Dance worden geboden", legt Wilma Keijzers het waarom van de open dag uit. "Daarnaast is de dag er voor de eigen leerlingen en ouders om de nieuwe ontwikkelingen binnen Dizzy te zien of te volgen tijdens de open lessen." De afgelopen jaren heeft Dizzy Dance haar programma uitgebreid met lessen voor jongens en peuters . Voor volwassenen staan nu al een aantal jaren essentricslessen op het programma. En tijdens de danslessen wordt ook steeds meer gewerkt aan de stijlen hiphop en dancehall. Ter voorbereiding op het nieuwe schooljaar worden tijdens de open dag workshops Dancehall, Heels, Dance&Fun voor kinderen, Dans voor ouder en kind, Boysclass en Essentrics gegeven. Met name die laatste les gaat verder dan een dansles. "Essentrics is een fullbody workout. Dynamische stretches en krachtoefeningen geven de deelnemers in korte tijd sterke en slanke spieren, meer souplesse en een betere houding. Essentrics is geschikt voor zowel beginnende als ervaren sportbeoefenaars van iedere leeftijd. De oefeningen zijn veilig en helpen bij het voorkomen en genezen van blessures."

De lessen Heel (Dansen op hakken) is bedoeld voor gevorderde dansers die op een hoger niveau willen dansen en willen werken aan vrouwelijkheid, uitstraling, mooie lijnen en grooves, loopjes en andere verplaatsingen op hakken. Wilma: "Dansdocente Malou Linders heeft zich tijdens een dansopleiding in Los Angeles verdiept in het dansen op hakken. Nu wil ze deze techniek en dansstijl graag overdragen op gemotiveerde danseressen." Ook de jongens worden niet vergeten bij Dizzy Dance. "Zeker niet. We verzorgen al jaren hiphop danslessen voor jongens. Wegens de toenemende belangstelling is besloten om een extra boysclass op te starten. Jongens tussen de 7 en 12 jaar kunnen tijdens de open dag meedoen aan de open les voor jongens." Een nieuw concept danslessen binnen Dizzy Dance is Dance&Fun. Er wordt op een laagdrempelige manier lesgegeven waarbij dansplezier en lekker bewegen centraal staan. "Naast een leuke hiphop choreografie werken we bij deze lessen ook aan conditie en coördinatie door middel van spel en improvisatie", aldus Keijzers.

Tijdens de open dag is het niet alleen kijken naar. "Juist niet, iedereen kan de lessen uitproberen", nodigt Keijzers belangstellenden uit om actief deel te nemen. "Bij voldoende belangstelling komen de lessen volgend schooljaar op het vaste lesrooster te staan." Op de website van Dizzy Dance www.dizzydance.nl kan iedereen een omschrijving vinden van de inhoud van de lessen en de tijden waarop de lessen worden gegeven. En een programma van de optredens in de aula.