Afbeelding
Foto: ron koenen

Motorcrossers op dreef

Wanssum | Job Smits (Ysselsteyn) pakte de zege bij de quads junioren tijdens motorcrosswedstrijden in Wanssum.

In de eerste manche had Smits een slechte start en was als laatste weg. Een inhaalrace volgde en in de vijfde ronde passeerde hij koploper Erik Houweling (Mill) om de manche winnend af te sluiten. In de tweede manche had Smits een kopstart en stond hij de leiding niet meer af.

Wout Smits (Ysselsteyn) nestelde zich in deze manche tussen Houweling en broer Job Smits in op een tweede plaats en pakte zo ook de tweede plaats in het dagklassement. Bij de MX 2 nationalen behaalde Jules Deenen (Wanssum) een tweede plaats in zijn thuiswedstrijd achter Jarno Baauw (Zoelemond).

Na zes ronden was hij teruggevallen naar een derde plaats, maar hij knokte zich nog terug naar een tweede plaats. In de tweede manche was Deenen als vierde weg en wist hij terug te komen naar de derde plaats. Deenen staat op een tweede plaats in de tussenstand van het kampioenschap. Emile Cox (Wanssum) wist de vrije klasse te winnen. Cox was in beide manches in gevecht met Bart Pijpers Wanssum). In de eerste manche was Pijpers de duidelijke winnaar, maar in de tweede manche reed Cox de gehele manche aan de leiding.

Pijpers voerde de druk op voor een aanval op de leidende positie, maar ging in de laatste ronde onderuit. Bij de jeugd was de beste prestatie voor Britt Jans-Beken (Wanssum). Zij werd derde bij de 85cc grote wielen.
MAC Wanssum heeft een geslaagd weekend achter de rug. Enig smetje was het wegblijven van rijders bij de 85cc grote wielen en de MX 2 jeugd. Dit werd veroorzaakt doordat deze wedstrijd voor deze klasse niet meetelde voor het kampioenschap doordat er een EK-wedstrijd werd verreden in het
buitenland.

Ook Joe Maessen (Ysselsteyn) was succesvol tijdens het ONK-quads in Mill. Hij won beide manches en heeft hierdoor een riante voorsprong in de tussenstand. Met nog twee wedstrijden te gaan staat hij 62 punten los op Ricardo Phoelich (Wijchen). Romé Huibers (Oirlo) werd zevende in het dagklassement en staat derde in de tussenstand. Alle uitslagen staan op een van de sportpagina's.

Foto: Emile Cox pakte de dagzege in de vrije klasse. Foto: Maycel de Bruijn.