Afbeelding
Foto: ron koenen

Workshops Kunstlab Odapark

Venray | De nieuwe workshops van Kunstlab worden gehouden in Odapark Venray. De deelnemers kunnen dan meer leren over drukken, tekenen, natuuranimaties en nog veel meer.

Donderdag 9 juni van 19.30 tot 22.00 uur is er de workshop Een mix van drukken en tekenen. Kunst zet aan tot reflectie en maakt bewust van oude en nieuwe gewoontes en het veranderende gedrag door maatschappelijke ontwikkelingen.

De (on)mogelijke mens. Is Ecce Homo Tesco een stilstaand beeld uit het verleden of een visioen over de toekomst? Volg deze onderzoekende workshop met verschillende teken- en druktechnieken, in het licht van de huidige expositie Ecce Homo Erectus. De workshop wordt begeleid door Roel Sanders, kunstenaar en docent.

Op zondag 19 juni van 13.30 tot 16.00 uur is er een speciale vaderdagworkshop. In deze workshop draait alles om samen met je kind iets bijzonders bouwen: een kunstwerk in de natuur. Onder begeleiding van een kunstenaar wordt er in het Beeldenbos van Odapark gewerkt.

Veranderingen aanbrengen in het landschap, waarbij je met respect vormgeeft aan de natuur. Als herinnering aan de dag krijg je een digitale foto van het kunstwerk dat je samen bedacht en gemaakt hebt.

Woensdag 29 juni van 13.30 tot 15.00 uur is er de workshop Natuuranimatie. Dit is een kennismaking met de stop motion animatiefilm voor kinderen vanaf zes jaar. Takjes, bladeren, steentjes, zand en alles wat je zoal in het bos kunt vinden, gaan bewegen in een animatie. Er wordt in kleine groepjes met een iPad gewerkt aan een eenvoudige stop-motion. In een spontaan zelfbedacht verhaal speelt de natuur de hoofdrol.

Kunstlab Oda Nova wordt gehouden op de maandagen 6 juni en 4 juli van 10.00 tot 12.00 uur. Een reeks afwisselende kunst- en cultuuractiviteiten voor volwassenen op de eerste maandag van de maand. Laat je verrassen door kunst en natuur in een open sfeer en een brede context. Dat wat Odapark in zich draagt, komt tot uitdrukking in het Kunstlab. Afwisselend een workshop, lezing, kunstkijkles, een onderzoekende activiteit; iedere maand anders.

Door je actief op te stellen wordt kunst in Odapark een avontuur. De activiteiten worden begeleid door het projectteam Kunstlab; Suzanne Berkers, Monique Romeijn en Roel Sanders.

Aanmelden kan via e-mail educatie@odapark.nl. Kijk voor meer informatie op www.odapark.nl onder Kunstlab & Educatie.