Afbeelding
Foto:

Gouden huwelijken

Allemaal gaven ze elkaar vijftig jaar geleden het ja-woord. Meer dan vijftig gouden bruidsparen, getrouwd in het eerste halfjaar van 1966. Dit kan natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Alle gouden bruidsparen werden donderdag 19 mei in de raadzaal in het zonnetje gezet. Het werd een gezellige middag met een terugblik op het trouwjaar 1966, muziek van de Bubs en een foto met burgemeester Hans Gilissen.

Informatiemarkt zorg en welzijn 11 juni

Na het succes van vorig jaar, organiseert de gemeente Venray op zaterdag 11 juni weer een informatiemarkt met aanbieders van zorg en welzijn. Ongeveer 60 aanbieders staan van 14.00 tot 16.00 uur in het gemeentehuis klaar om met u kennis te maken.

                        

Wethouder Lucien Peeters is blij dat zoveel organisaties zich hebben aangemeld: "Hopelijk zien we ook veel inwoners deze middag in het gemeentehuis. Ik nodig iedereen van harte uit om kennis te komen maken met het zorg- en welzijnsaanbod in onze gemeente."

Jeugdhulp, Wmo en participatie

Er zijn aanbieders op het gebied van jeugdhulp, Wmo en participatie aanwezig. Dus wilt u weten wat er 'op de markt is' aan zorg en welzijn? Heeft u vragen over wat deze aanbieders voor u kunnen betekenen? Kom dan naar de informatiemarkt op het gemeentehuis aan de Raadhuisstraat 1 in Venray. De toegang is gratis.

Inzameling textiel

Heeft u nog overbodige en gebruikte kleding, schoeisel of huishoudtextiel? U kunt het dinsdag 31 mei in een gesloten plastic zak voor 8.30 uur op de stoep plaatsen, dan wordt het opgehaald. Bewoners van het buitengebied plaatsen hun zak in de dorpskern op de stoep.

Wat kunt u allemaal aanbieden? We hebben het hieronder voor u op een rijtje gezet.

Wat wel?

Kleding, schoenen (per paar), washandjes, hand- en theedoeken, lakens en dekens, lappen stof, tafellakens, gordijnen en pluchen knuffels kunt u aanbieden voor de inzameling van textiel. Sterk vervuild textiel en dekbedden en kussens (ook niet van tuinmeubelen) horen daar niet bij en kunt u dan ook niet aanbieden.

Wat wordt ervan gemaakt?
Het is geen vereiste dat de kleding, linnengoed en schoenen die worden aangeboden, herdraagbaar zijn. Ingezameld textiel dat heel en schoon is,
wordt opnieuw gebruikt. Afhankelijk van de kwaliteit en of het gaat om zomer- of winterkleding, het wordt als tweedehands kleding opnieuw gebruikt in Nederland, Oost-Europa of Afrika. Is het textiel kapot of vuil, dan wordt het verwerkt tot poetsdoeken, dekens, ondertapijt, isolatiemateriaal en nieuwe garens.

Data huis-aan-huis inzameling

Dit jaar wordt het textiel nog tweemaal aan huis opgehaald. Op dinsdag 13 september en dinsdag 15 november kunt u de textielzakken weer aan straat zetten. Voorafgaand aan zo'n inzameling worden deze zakken huis aan huis verspreid. Wilt u tussentijds uw overbodige textiel kwijt? Dan kunt u het droog en in gesloten zakken aanbieden in de speciaal daarvoor bestemde containers bij scholen en winkels.