Oranje-debuut Myrthe Moorrees?

Venray | Voetbalster Myrthe Moorrees (21) uit Venray is door bondscoach Arjan van der Laan geselecteerd voor de aanstaande oefenwedstrijden van Oranje tegen Zuid-Afrika. De Venrayse middenveldster van PSV gaat in die duels mogelijk haar debuut maken voor het Nederlands team.

Nederland speelt op dinsdag 7 juni om 19.00 uur in het stadion van RKC Waalwijk tegen de nationale ploeg van Zuid-Afrika. Drie dagen eerder, op zaterdag 4 juni, staat er een besloten wedstrijd (zonder publiek) tussen beide landen op het programma. De Venrayse, die in de eredivisie een uitstekend seizoen speelde voor de Eindhovense club, hoopt op haar eerste speelminuten in Oranje. "Natuurlijk, maar het is altijd afwachten hoe de week gaat verlopen. Maar het zou natuurlijk een erg mooie bekroning zijn op het werk van de afgelopen jaren."

Zuid-Afrika is in voorbereiding op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Voor Oranje is deze interlandperiode de afsluiting van seizoen 2015-2016. Nederland bereidt zich voor op UEFA Women's EURO 2017, dat van 16 juli tot en met 6 augustus 2017 plaatsvindt in Nederland.


Van Gerven terug bij Hamburg

Venray | Zaalvoetbalcoach Jos van Gerven uit Venray keert terug bij de Duitse zaalvoetbalkampioen Hamburg Panthers.

Voor het komende seizoen is Van Gerven door de Duitse club gevraagd het team te begeleiden tijdens de strijd om de UEFA futsalcup. "Ik ga weer aan de slag als hoofdcoach om de voorbereidingen op het Europese avontuur van Hamburg Panthers voor mijn rekening te nemen. Ook tijdens het toernooi neem ik de coaching van het team op me."

Wellicht wordt Van Gerven tijdens de Europese wedstrijden weer geassisteerd door Frank Brands uit Overloon. Het duo werkte al eerder samen bij Hamburg Panthers. "Het is afhankelijk of hij dit kan combineren met zijn werk en privésituatie. Daar is hij nog niet over uit", aldus Van Gerven. Vorig jaar waren Van Gerven en Brands coaches van de Hamburgse club tijdens de twee futsalcuprondes in IJsland en Roemenie.

Op 7 juli is de loting voor de eerste ronde in augustus. Van Gerven: "Doel is om weer de tweede ronde te halen en dan daar ook punten te gaan pakken, zodat we ons wellicht kunnen plaatsen voor de derde ronde." De hernieuwde samenwerking met Hamburg Panthers blijft deze keer beperkt tot de Europese wedstrijden. "De competitie pakken ze zelf intern op."


40-jarig jubileum Jumpers'76

Venray | Basketbalvereniging Jumpers'76 in Venray viert op zaterdag 28 mei het 40-jarig jubileum met een feestelijk programma voor jong en oud in sporthal De Wetteling.

In het ochtendprogramma kunnen jeugdleden van 10.00 tot 12.00 uur het minidiploma behalen, een certificaat voor alle basketbalskills die ze in het afgelopen jaar hebben geleerd. 's Middags is er van 12.30 tot 16.30 uur een mix drie tegen drie toernooi voor leden en oud-leden. Tevens is er vanaf 17.00 uur een demonstratiewedstrijd van het huidige eerste herenteam tegen aan team van seniorenspelers die in de loop der jaren bij Jumpers'76 hebben gespeeld.

Alle door de vereniging benaderde oud topspelers nemen deel aan de wedstrijd. Het eerste herenteam krijgt dus een zware kluif aan dit gastteam waarin diverse oud eredivisiespelers hun kunsten gaan vertonen. In de pauze van dit duel is er een driepunts contest voor dames.

Na een officieel gedeelte, waarin iedereen tussen 19.30 tot 21.00 uur de gelegenheid krijgt het bestuur te feliciteren met het 40-jarig bestaan van de basketbalclub, begint om 21.00 uur een feestavond, waar leden en oud-leden van harte zijn uitgenodigd om gezamenlijk het glas te heffen op deze behaalde mijlpaal.

De entree voor alle activiteiten is gratis.


Gelijkspel tennissers Venray

Venray | De tennissers van TC Venray speelden hun vijfde wedstrijd in de eredivisie gelijk. Thuis werden de punten gedeeld tegen TV 't Slotje uit Beek en Donk: 3-3.

Sander Geeris speelde het eerste enkelspel tegen de uit Amerika teruggekomen S. de Haan. De Haan moest duidelijk wennen aan het Nederlandse gravel ten opzichte van het Amerikaanse hardcourt en Geeris profiteerde hier optimaal van: 6-4 en 6-1. Venray drukte vervolgens door want Rens Bouwmans won zijn tweede partij tegen K. Schuurmans. Bouwmans won met een ijzersterke laatste servicegame met 6-3 1-6 en 6-3.

De gasten uit Zuid-Limburg kwamen in het derde enkelspel terug tot 2-1 want Youp Caris moest het onderspit delven tegen D. van Opstal: 5-7 3-6 te winnen. Tim Cornelissen speelde de afsluitende singel tegen B. Smeets een wedstrijd met lange rallies waarbij Smeets vooral op de belangrijke momenten beter speelde dan Cornelissen. Cornelissen had kansen maar Smeets wist deze weg te werken en won met 3-6 en 2-6. Met een 2-2 tussenstand werden de afsluitende twee dubbels gespeeld. Het Venrayse duo Bouwmans/Van der Wouw speelde ijzersterk tegen De Haan/Van Andel en won met overtuigende cijfers: 6-1 en 6-2. Het afsluitende dubbel ging naar het Zuid-Limburgse koppel Opstal/Smeets dat Geeris/Cornelissen in drie sets versloeg: 6-4, 3-6 en 3-6. Na vijf speelrondes staat Venray nu op een vijfde plaats.

Op zaterdag 28 mei gaat Venray op bezoek bij Bergen op Zoom, aanvang 14.00 uur. Dit duel moet gewonnen worden om te kunnen overleven in de eredivisie.