Wijkbijeenkomst Noord-West

Venray | Hoe willen de bewoners van de wijk Noord-West in Venray dat hun wijk er in de toekomst uitziet en hoe daar dan geleefd wordt?

En wat willen en kunnen zij daar zelf aan doen? Om hier samen over te praten zijn alle wijkbewoners uitgenodigd voor een bijeenkomst op donderdag 2 juni vanaf 19.30 uur in basisschool De Toverbal. De wijkraad Noord-West en Den Hoender hebben in samenwerking met het wijkteam en de gemeente, het initiatief opgepakt om meer energie in de wijk te brengen en het sociaal contact te stimuleren. Doel van de avond is om samen als wijk ideeën te bedenken en mogelijkheden om deze te realiseren. Uit eerdere gesprekken met wijkbewoners kwamen al ideeën naar voren zoals een telefooncirkel, eetpunt, kookclub en een hulpdienst voor bewoners.

Door iedereen uit de wijk de kans te bieden mee te praten over de toekomst van de wijk Noord-West willen de organisatoren bewustwording en betrokkenheid stimuleren. Dit is van belang om uiteindelijk ook ideeën te realiseren. Door de hele wijk zijn posters te zien waarop de bijeenkomst wordt aangekondigd. Er wordt dan ook gerekend op een grote opkomst van bewoners die mee ideeën willen bedenken hoe hun wijk er in de toekomst uitziet.


Bundeling onderwijs Veltum

Venray | Kinderen van 0 tot 13 jaar uit Venray en omgeving met een uiteenlopende onderwijsvraag kunnen vanaf schooljaar 2017-2018 terecht op één adres. Hiervoor is een investering nodig van bijna 1,7 miljoen euro voor de huisvesting van verschillende vormen van onderwijs in de gebouwen van de basisscholen De Keg en Coninxhof in Veltum.

Dat voorstel legt het college voor aan de gemeenteraad. In de schoolgebouwen in Veltum krijgen de beide basisscholen, school voor speciaal basisonderwijs Focus, leerlingen van de school voor speciaal onderwijs van Buitengewoon in Geijsteren en de kinderopvang onderdak.

"Hier kunnen de onderwijspartners hun samenwerking in het kader van passend onderwijs voor ieder kind, zo dicht mogelijk bij huis, vormgeven", zegt onderwijswethouder Martijn van der Putten. "Met behoud van de eigen identiteit van de deelnemende scholen. Zoals we dat in het concept Talentencampus steeds voor ogen hebben gehad."

Met de keuze voor de locatie Veltum voldoet het college ook aan de eis van de gemeenteraad om met de Talentencampus iets te doen aan de leegstand . In de beide scholen staan nu voldoende lokalen leeg om de leerlingen van Focus (ongeveer 90) en Geijsteren (ongeveer 40) een plek te bieden. Maar om ook een goede samenwerking onder één dak mogelijk te maken, moeten de gebouwen worden aangepast.

De verbouwing, inclusief groot onderhoud dat toch moest gebeuren en aanpassingen op het buitenterrein, kost 1,67 miljoen
euro.

"Ook aan de verkeerssituatie rondom de school zullen we aandacht besteden", vervolgt de wethouder. "De wijkraad en omwonenden gaan we nadrukkelijk bij de oplossing van verkeersvraagstukken betrekken."

Na de aanpassing biedt de locatie ruimte voor 400 basisschoolleerlingen (Keg en Coninxhof), 90 leerlingen van Focus, 40 van Buitengewoon en twee groepen kinderopvang.


Mud Cross Wanssum populair

Wanssum | Mud Cross Wanssum is er klaar voor. Na de geannuleerde editie van vorig jaar gaat de obstakel run dit jaar wel door.

In tegenstelling tot een jaar eerder is er meer dan genoeg animo om het evenement te laten plaatsvinden.

De teller staat nu op 135 deelnemers die zich al opgegeven hebben, en aanmelden kan ook in de laatste week nog. Zondag 29 mei zullen de deelnemers op en rond sportpark De Meulebèèk een parcours vol met obstakels trotseren. Daarbij kunnen deelnemers kiezen om de ronde van vijf kilometer één of twee keer af te
leggen.

Tevens is er voor kinderen vanaf 6 jaar een kort parcours van twee kilometer.

Meer informatie is te vinden op de site van Mud Cross Wanssum. Ook aanmelden kan via de site:
www.mudcrosswanssum.nl.


Filmvertoning Of ik Gek Ben

venray | In Luxor Theater Venray kan op woensdagavond 1 juni een van de eerste vertoningen van de film Of ik Gek Ben worden bijgewoond.

De dag voor de officiële première zijn zowel hoofdrolspeler Mike Weerts als regisseur Frank Lammers aanwezig.

Na de film gaan zij enkele vragen vanuit het publiek beantwoorden. De film gaat over de succesvolle, jonge kunstenaar Benjamin (Weerts). Hij is compleet de weg kwijt als hij in een tbs-kliniek belandt.

Hij kan zich niets herinneren van het gewelddadig vergrijp waarvoor hij is veroordeeld. Het leven in de kliniek is absurd en meedogenloos, maar langzaam krijgt Benjamin weer grip op zichzelf en beseft hij wat voor een oppervlakkige narcist hij was voordat hij in de kliniek belande.

Eénmaal vrij, doet het weerzien met oude vrienden de grond onder hem wegzinken en zet hij een groot vraagteken bij wat nu eigenlijk de waarheid is.

De voorstelling begint om 20.15 uur en kaarten reserveren is mogelijk via de website www.luxorvenray.nl. De film is gekeurd voor 16 jaar en ouder.