Afbeelding
Foto: ron koenen

Zilveren medaille jeugdbridgers

Venray | Een spannende strijd zondag in Denksportcentrum Den Hommel waar de jongste jeugdbridgers de strijd aangingen om de titels op het NK mini en NK pupillen in viertallen.

Bij de pupillen waren de broers Xavier en Gabor Friesen actief, elk met een partner uit een ander hoek van het land en elk in een ander viertal.

Gabor kon als jongste al goed tegengas geven en scoorde met zijn partner 1400 punten op een onmaakbaar 7 ruitencontract dat gedoubleerd 5 down ging.

Op tijd doubleren en netjes tegenspelen kan zeer lonend zijn. Hij werd na een leerzame dag zevende in de ranglijst. Een straatlengte verder kwam oudere broer Xavier die verschillende toernooien speelt met een andere partner totdat de juiste maat gevonden wordt. Ze hadden een goed toernooi, maar moesten na een biedfout ook -1100 noteren, dat bleek later toch funest voor de overwinning. Een goede tweede plek werd wel behaald en de medaille ging mee naar huis.

Bij de minikampioenschappen deden Wessel Hagens en Yechen Willems mee in de poule voor eerstejaars minibridgers.

Het was hun eerste toernooi en een goede generale repetitie voor het scholentoernooi van 17 juni in Venray.

Bijna de jongsten van het deelnemersveld, waarin ook beginnende bridgers van de brugklas meededen. Gelukkig dat fysieke verschillen bij bridge niet tellen. Spannend, leuk, leerzaam en een dertiende plaats in deze poule was het eindresultaat van deze dag.