Afbeelding
Foto: ron koenen

Judokampioenen Verhagen op LK

Roermond | Afgelopen weekeind zijn de Limburgse kampioenschappen in Roermond gehouden. Zaterdag was de titelstrijd voor de G-judoka's en zondag voor de senioren- en jeugdteams.

Er deden negentien G-judoka's van Verhagen uit Venray mee. De judoka's van de Venrayse sportschool waren weer op dreef. Van de zestien poules werden er zes gewonnen door judoka's van Verhagen. Eerste plaatsen waren er voor Daan Rongen, Rik Sijmons, Marieke Lenssen, Ifeanji Oguejifor, Jasper Holtackers en Ben Sijmons.

Als tweede eindigden Emmy van Tiel, Lucas van der Meijden, Davy van Bommel, Jamey Baars, Rik Snoek en Etienne Wolters. Derde plekken waren er voor Melvin Surig, Djairo Lesire, Lesley Flinsenberg, Dimmie Mentrop, Martijn van Haperen en Jurgen van der Heijden.

Zondag kwam Niels Thijssen uit voor het team van judoclub Helden. Hij was uitgeleend aan dit team. Ze werden kampioen van Limburg en Niels speelde daarin een grote rol door al zijn partijen te winnen, met als gevolg plaatsing voor het Nederlands kampioenschap.

Nils Koedam behaalde een tweede plaats in de klasse -100 kg senioren. Hij won al zijn partijen, maar in de finalepartij kwam hij net iets tekort.


Jeroen Houwen in A-selectie

Arnhem | Doelman Jeroen Houwen uit Oirlo is een van de vijf jeugdspelers die volgend seizoen aansluiten bij de A-selectie van eredivisionist Vitesse Arnhem.

De spelers uit de Vitesse Voetbal Academie maakten, met uitzondering van de pas 20-jarige Houwen, afgelopen seizoen hun debuut in het eerste elftal. Vanaf zondag 26 juni, de eerste training, maken zij de overstap.

Technisch directeur Mo Allach: "Deze ontwikkeling past goed in de lijn die we enkele jaren geleden hebben ingezet. We hebben flink geïnvesteerd in de voetbalacademie en dat gaat zich nu uitbetalen. Dat een aantal jeugdspelers hun debuut heeft gemaakt is stap één, maar eigenlijk begint het nu pas echt. Zij krijgen de kans om aan te sluiten bij het eerste elftal. Het is nu aan de spelers om zich te bewijzen en te blijven doorontwikkelen."