Restaurant Bolenius in top 25

Amsterdam | Restaurant Bolenius in Amsterdam is door We're Smart World uitgeroepen tot een van de 25 beste groenterestaurants ter wereld.

In een lijst vol mondiale sterrenrestaurants vormt Bolenius samen met drie sterrenrestaurant De Librije de enige Nederlandse vertegenwoordiging. Andere restaurants zijn onder andere Arpège, Hertog Jan, Fäviken, Blue Hill Farm en French Laundry. SVH Meesterkok en Dutch Cuisine medeoprichter Luc Kusters uit Leunen is trots. "Het is voor het gehele team natuurlijk fantastisch om in dit illustere rijtje te staan. Het motiveert om ons in deze richting te blijven ontwikkelen." Op hetzelfde event kende Gault Millau de Beste Smaak & Gezondheid special award 2016 toe aan Bolenius.

De jury is lovend over restaurant Bolenius, gelegen tussen de kantoortorens aan de Amsterdamse Zuidas: 'Het restaurant heeft er een onwaarschijnlijke etalage: een 120m2 grote moestuin waar chef Luc Kusters een deel van zijn dagverse groenten en kruiden oogst. Hij geeft groenten een even groot podium als vis en vlees en maakt het verschil met specifieke bereidingen en technieken.' Onlangs bereidde Kusters voor Misset Horeca zijn lente signature dish Bolenius was in 2015 door Gault Millau al verkozen tot Beste Groenterestaurant van Nederland.


Proms Wanssum

Wanssum | Op vrijdag 3 en zaterdag 4 juni houdt Concordia voor de vierde keer de promsconcerten onder de noemer Proms Night Of Wanssum. Op deze avonden laten alle disciplines van de vereniging zich van hun beste kant zien.

Op beide avonden vanaf 20.00 uur vermaakt Concordia de bezoekers met popmuziek van onder anderen Beyoncé, Avicii, The Mavericks en Muse. Vanwege het 140-jarig jubileum van de fanfare en het 40-jarig jubileum van de majorettes wordt dit een extra groot opgezet evenement. Daarnaast heeft de drumband speciaal voor de proms een nieuw nummer laten schrijven waarmee zij na de pauze weer de show zal stelen.

Naast de majorettes, de drumband en de fanfare krijgt Concordia ook dit jaar weer muzikale hulp van buitenaf. Zo zijn er drie gitaristen en een toetsenist die de fanfare muzikaal zullen begeleiden. Daarnaast zijn er dit jaar maar liefst zes zangers en zangeressen namelijk Bjorn Poels, Roel Verheggen, Ees Hoving, Nicole Clevis-Gubbels, Janine Hoeijmakers en Marlies Driessen.

Deze zangers en zangeressen hebben al veel ervaring en treden regelmatig op als hobby of voor hun beroep. Bij de derde editie van proms NOW heeft Concordia een jong talent de kans gegeven om zich te presenteren. Ook tijdens deze editie biedt Concordia weer een podium aan jong talent. Dit jaar gaat de eer naar twee jonge dames uit Wanssum, namelijk Kyra Zegers en Bo Jans-Beken. Zij zullen samen een lied gaan zingen, maar zingen ook ieder een eigen solonummer. Naast dat het een bijzondere editie is vanwege de jubilea van Concordia is het ook om een andere reden een bijzonder optreden. Proms Night Of Wanssum is voor dirigent John Gubbels na 21 jaar het laatste concert met Concordia.

Het programma begint om 20.00 uur in de hal aan Geijsterseweg 10 in Wanssum. Kaartjes kosten aan de kassa 15 euro per stuk, in de voorverkoop voor 12,50 euro. De voorverkoopadressen zijn Bakkerij Verdeuzeldonk, Café Jachthaven Wanssum, Cafetaria De Klein en Eet- en drinkcafé 't Trefpunt in Geijsteren. Daarnaast is het mogelijk om kaarten te bestellen door een email te sturen naar concordiawanssum@hotmail.com. Tevens is het mogelijk, om via het eerder genoemde emailadres, een passe-partout te kopen á 17,50 euro. Er zijn voldoende zitplaatsen, maar deze dienen echter via concordiawanssum@hotmail.com te worden gereserveerd. Daarnaast is de hal rolstoeltoegankelijk.


Toon Hermans Huis

Venlo | Het Toon Hermans Huis Venlo houdt op woensdag 1 juni onder begeleiding van een gids van het Limburgs Landschap en enkele medewerkers van het Toon Hermans Huis Venlo een wandeling in het Zwarte Water. Bijeenkomst en vertrek om 14.00 uur vanaf parkeerplaats aan de Schandelosebaan nabij het Zwarte Water in Venlo of om 13.30 bij de Familiekerk aan de Belletablestraat in Venlo. Opgeven via telefoonnummer 3211433 of via e-mail info@toonhermanshuisvenlo.nl.