Afbeelding
Foto: ron koenen

Programma Schouwburg Venray

Venray | Frans Pollux komt op donderdag 26 mei om 20.00 uur met zijn muziekvoorstelling Pollux duit Pollux naar de schouwburg.

Na twee succesvolle seizoenen Pollux duit Springsteen komt Frans Pollux nu met eigen werk naar de theaters. Het wordt een mooi jaar: een album vol nieuwe dialectliedjes verschijnt aan het begin van het theaterseizoen 2015-2016. Daarnaast heeft Pollux een schatkist aan bekende liedjes om uit te putten, bijvoorbeeld zijn Hald mich ens vas dat al tien jaar lang in de Top 2000 van Radio 2 staat.

Viggo Waas (foto) bezoekt met zijn theaterprogramma over werkelijkheid, fantasie en heldendom Schouwburg Venray op zaterdag 28 mei om 20.00 uur. Want mensen worden soms gedwongen om held te zijn. Terwijl anderen het willen zijn maar het niet lukt. Viggo wel. Zijn heldendom komt in Cruijff & Pipo volledig tot wasdom. Een cabaretvoorstelling waarin we Viggo van zijn meest persoonlijke kant zien. En waarin Mick Jagger, Vladimir Poetin, Johan Cruijff en zijn vader een belangrijke bijrol spelen. Maar de absolute held van de avond natuurlijk Viggo is, bijgestaan door gitaarheld Wouter Planteijdt.

Wegens enorm succes nogmaals in Schouwburg Venray op vrijdag 3 en zaterdag 4 juni Venray de Musical Achter 'n Roojse Deur. De musical voert de toeschouwers terug in de tijd. Beleef samen met Orkest Flavour, een fantastische spelersgroep en meewerkende amateurverenigingen het Venray in de periode 1950 tot heden. Op de 50-jarige bruiloft van Betsy en Karel wordt en teruggeblikt op een gelukkig maar bewogen leven in Venray. Aanvang beide voorstellingen 20.00 uur.

De melodieën van Ernst Mosch und seine Original Egerländer Musikanten blijven oorstrelend. Blaasorkest Böhmisch Bitte, das Egerländer Erlebnis, komt op zondag 5 juni voor de tweede keer naar Venray. Op 18 mei 2014 vond het eerste herdenkingsconcert plaats voor een uitverkochte schouwburg. Dit nieuwe concert, Konzert II staat in het teken van 60 jaar Böhmische blaasmuziek, 1956-2016. Aanvang 14.30 uur.

Voor meer informatie kijk op www.schouwburgvenray.nl.

Foto: Ruud Pos.