Afbeelding
Foto: ron koenen

Processie in Blitterswijck

Blitterswijck | Op sacramentsdag zondag 29 mei trekt er traditiegetrouw een processie door de straten van Blitterswijck.

De viering begint om 9.00 uur met een mis in de parochiekerk met gilde-eer. Daarna start om 9.45 uur de sacramentsprocessie. De route loopt vanuit de kerk, de Kerkstraat, Jan Vissersstraat, Mgr. Martensstraat, Pastoor Verheggenstraat via het Plein weer terug naar de kerk. Voorop lopen de misdienaars met het kruis en kaarsen, dan muziekvereniging Moed en IJver, Gemengde Zangvereniging Erato, de kinderen, de flambouwdragers, de hemeldragers van het gilde en de pastoor met de monstrans onder de hemel, het St. Antonius Abt Gilde en de vrouwen en mannen sluiten de rij. Bij de drie versierde rustaltaren op de route wordt gebeden en er is een muzikale opluistering door de deelnemende koren. Met de heilige hostie, meegedragen in een monstrans, wordt vervolgens de zegen met kruisteken gegeven. Terug in de kerk volgen de laatste zegen en een gezamenlijk slotlied, waarna de processie wordt ontbonden. Na afloop brengt de muziekvereniging een aubade en vendelt het gilde op het plein.


Match

Venray | Steunpunt Vrijwilligerswerk Venray Match is voor 't Schöpke op zoek naar bestuurders voor activiteiten en algemene zaken. Taakomschrijving: meedenken en meebeslissen over algemene-, beleidsgerelateerde- en meer uitvoerende taken. Wensen: Creatief, innovatief en teamplayer zijn. Match voor vrijwilligers, Dr. Poelsstraat 6, 5802 AX in Venray, telefoon (0478)516995, e-mail info@vrijwilligerswerkvenray.nl.