Het bestuur van de afdeling Venray van de Bouw- en Houtbond FNV.
Het bestuur van de afdeling Venray van de Bouw- en Houtbond FNV. Oude foto

Bouw- en Houtbond FNV

Venray | In 1866 werd in Nederland de eerste vakbond opgericht, een vereniging van arbeiders met gemeenschappelijke belangen. De vakcentrales NKV en NVV bundelden in 1976 hun krachten en gingen verder als FNV.

In Venray werd in 1927 een afdeling van de Bouw- en Houtbond opgericht. In 1983 opende de Bouw- en Houtbond Venray een nieuw gebouw aan de Burgemeester van de Loostraat. Het sedert 1965 bestaande oude pand was te krap geworden. In 1990 kon men het vijfhonderdste lid verwelkomen.

Deze foto van het bestuur van de Bouw- en Houtbond FNV, afdeling Venray is genomen in 1977 bij gelegenheid van het 50-jarig jubileum.

Piet Lenssen, Johan Loonen en Toon Stevens waren toen al vijftig jaar lid.

Voor: v.l.n.r.: Sjef Martens (architect); Lei Maas (Kruisstraat); Sjef Ponjee (Beekweg); Jacobs de Bruijn; Jan Swinkels; Wim Peeters. Midden v.l.n.r.: Fr. van den Heuvel; Bertje van den Heuvel; Grad Arts; Tinus Hendriks; Albert Dekkers; Nico Windt (hoofdbestuurder van de bond).

Achter v.l.n.r.: Piet Lenssen; Toon Stevens; Thijs Kapel (Kruisstraat); Johan Jansen; Johan Loonen.

Foto: Gemeentearchief Venray Collectie Jan van der Putten. Kijk ook eens op de website www.rooynet.nl. Daar vindt u tal van oude foto's, films, documenten en geluidsfragmenten.

Ook kunt u daar oude jaargangen van Peel en Maas inzien.

Werkgroep RooyNet/Historisch Platform Venray.