Smaak zit tussen je oren 2016

Venray | Voor het vierde jaar op rij staat het laatste weekend van mei in teken van Smaak zit tussen je oren. Het Schouwburgplein wordt op 26, 27, 28 en 29 mei omgetoverd tot een smaakvol plein waar een verbinding wordt gemaakt tussen de lokale agrariërs en de lokale horecaondernemers. Dit jaar pakt Smaak zit tussen je oren nog groter uit.

Donderdag wordt het evenement geopend met een businessavond. Op deze avond staat netwerken centraal, het moment om onder genot van een drankje en uitgebreid amusediner contact te leggen met bestaande en nieuwe contacten. Kaarten voor deze smaakvolle avond zijn te bestellen via www.smaakzittussenjeoren.nl en zijn ook te koop bij Goesting en Hotel & Brasserie de Zwaan.

De vrijdagmiddag staat voor educatie. De kinderen laten we zien wat er op de agrarische bedrijven gebeurt. Ruim 250 basisschoolleerlingen brengen een bezoek aan een lokale teler om vervolgens met de meegenomen producten een gerecht te bereiden, onder leiding van enkele koks. Een leerzame en smaakvolle dag, we laten ze leren over deze streekproducten. Nieuw dit jaar is dat de basisscholen zelf een deel van het gerecht kweken, de tuinkers. Deze wordt verwerkt in de gerechten, die ze uiteindelijk ook lekker gaan oppeuzelen.

Vanaf vrijdagavond is de tent het hele weekend vrij toegankelijk voor iedereen die onder het genot van een hapje en/of drankje wil genieten van een zeer divers programma. Het hele weekend staan horecaondernemers culinaire creaties te bereiden gebaseerd op de streekproducten van de lokale agrariërs, een combinatie die goud waard is. Deze agrariërs staan met hun producten vrijdagavond, zaterdag en zondag overdag in de tent om iedereen vol passie hun verhaal te doen. Het moment om te ervaren wat voor hoogwaardige producten onze agrariers produceren. Uniek op de wereld, maar dicht bij
huis.

Maar dit is niet alles. Op vrijdagavond staat de band FEZZ in de tent. Vorig jaar gingen de voetjes al van de vloer, en dit jaar gaat dit weer gebeuren. Zaterdag wordt overdag een speciale gast begroet, YouTuber Dylan Haegens komt op bezoek om zelf iets van de streekproducten te gaan maken. Zaterdagavond staat vervolgens in het teken van muzikaal Venray. Diverse koren uit de omgeving presenteren zich in de tent van Smaak zit tussen je oren.

Zondags komt de Liederentafel, om de bezoeker te laten genieten van liedjes van toen. Door het weekend heen worden er diverse workshops en proeverijen gegeven, onder meer een wijn- en bierproeverij en een koffieworkshop. Voor de kinderen is een speciale hoek ingericht waar ze onder andere eigen pannenkoekjes kunnen bakken.

Een weekend waar veel te beleven is. Kom, geniet en proef wat Venray allemaal te bieden heeft. Voor meer informatie, zie www.smaakzittussenjeoren.nl.


Pioenrozen bij Intratuin Venray

Venray | De Mijn Bloemist Pioenweken bij Intratuin Venray zijn een jaarlijks initiatief van Mijn Bloemist, het label waarmee Nederlandse vak bloemisten worden gepromoot.

De bloemenafdeling van Intratuin Venray is deelnemer aan dit communicatielabel. Pioenrozen staan symbool voor liefde, geluk en gezondheid. Met pioenen haal je dus een flinke bos positiviteit in huis. Angèle en haar bloemistenteam van Intratuin Venray: "De pioen biedt bovendien veel creatieve mogelijkheden.

Van een stoer zomerboeket tot het combineren van kleine vaasjes met verschillende kleuren. Met ruim duizend verschillende soorten is er altijd wel één die bij je past!" Om de start van het pioenenseizoen te vieren, doet de bloemenafdeling van Intratuin vanaf eind mei mee aan de Mijn Bloemist Pioenweken.

Dit jaar is er naast een ruim assortiment pioenrozen ook een winactie voor klanten.

Angèle en haar bloemistenteam van Intratuin Venray; "Iedereen die tijdens de Mijn Bloemist Pioenweken een pioenboeket koopt, ontvangt een unieke code. Met deze code maak je kans om een gratis volgend boeket te winnen. Een extra reden dus om bij ons langs te komen."


Kunstkolk exposeert in Maasziekenhuis

Beugen | Kunstkolk, een kunstenaarscollectief in de gemeente Boxmeer, bestaat tien jaar. Reden om op zoek te gaan naar een bijzondere expositieruimte.

Deze is gevonden in het Maasziekenhuis. Op dit moment exposeren Paulien Korte, Adriaan van Rossen en Gijs van Lanen hun werk. Paulien Korte uit Boxmeer exposeert met haar tentoonstelling Vruchten van de levensboom. Wanneer licht door duisternis breekt valt het uiteen in kleuren en daaruit bestaat het werk van Korte. Sinds 1996 werkt zij met collagetechiek. Zij wil hiermee getuigenis afleggen van de kracht van het licht en hoopt dat haar schilderijen een inspirerende en vitaliserende werking mogen hebben. In de prikkamers van het laboratorium zijn, tot juni, drie grote collages te zien. Tot eind augustus zijn ook de werken van Adriaan van Rossen en Gijs van Lanen, beiden afkomstig uit Overloon, te bewonderen.

Van Rossen is gepensioneerd werktuigbouwkundige en via de keramiek en klei aan het beeldhouwen geraakt. Gijs van Lanen maakt ook beelden, maar deze zijn toch compleet anders. Hij is een aantal jaren geleden begonnen met werken in gasbeton. Daarna kwam hij per toeval uit bij wortelhout. De sokkels van metaal, vervaardigd door kunstsmid Juul Baltussen, versterken het geheel.

De exposities zijn te bewonderen in de hal van het ziekenhuis en in de voortuin bij de hoofdingang. In september komt er weer een nieuwe expositie in het Maasziekenhuis met werk van andere leden van de Kunstkolk. Meer informatie is te vinden op
www.kunstkolk.nl.