Afbeelding
Foto: ron koenen

Verbouwing schouwburg start

Venray | Na een intensieve weg van plannen maken, formaliseren van subsidies en herontwerpen van het theaterhart van Venray, is het nu dan zover. De verbouwing van de schouwburg gaat beginnen.

Het officiële startmoment van de bouw vindt plaats op 6 juni. Voor die tijd worden wel al de nodige voorbereidingen getroffen.

Zo worden onder andere mobiele units ingezet zodat de bedrijfsvoering gedurende dit traject zo min mogelijk stilstaat. Schouwburg Venray blijft in de gehele periode telefonisch bereikbaar en de theaterkassa is bereikbaar via Theatercafé de Artiest.

Samen met onder andere Raedts Bouwbedrijf en Installatiebedrijf Unica, en met steun van de gemeente Venray en de provincie, wordt hard gewerkt om de verbouwing zo soepel en efficiënt mogelijk te laten verlopen.

De verwachte opleverdatum van de 'nieuwe' schouwburg zal maart 2017 zijn, maar de grote theaterzaal wordt in januari 2017 al heropend.


Voorjaarsconcert in Paterskerk

Venray | Zangers van St. Frans uit Venray en het Kemmerekoor uit Geijsteren geven op zaterdag 28 mei een voorjaarsconcert.

De Zangers van Sint Frans brengen een programma met als thema Britse componisten. Het Kemmerekoor presenteert een daarop aansluitend repertoire. Het concert vindt plaats in een intieme setting in het koorgedeelte van de Paterskerk aan de Leunseweg in Venray en begint om 20.00 uur.

Zangers van St. Frans staat onder leiding van dirigent Ad de Vries. De liederen die ten gehore gebracht worden, vertegenwoordigen meerdere muzikale stromingen door de jaren heen. Een en ander wordt begeleid door pianist en organist Geert Verhallen.

Hij dirigeert sinds jaar en dag het Kemmerekoor en komt deze avond met een mooi programma. Hiervoor put het koor uit een breed repertoire van klassiek tot modern, van kerkelijk tot musical, pop en folk.

Kaartjes zijn in de voorverkoop te reserveren via e-mail kaarten@zangersvansintfrans.com en op de avond zelf aan de deur.