Afbeelding
Foto: ron koenen

Koningen gilde Holthees

Holthees | Het Onze Lieve Vrouw Gilde Holthees heeft gestreden om het koningschap. Het was aan gildebroeder Walter Kuijpers om zijn titel van vorig jaar te verdedigen.

Ward de Groot bracht na 449 schoten met het verlossende schot de vogel naar beneden. Hij is lid van de drumband van het gilde. Zijn koningin is Silvia Arts. Ward de Groot mag zich nu een jaar lang koning noemen. Ter ere van hem wordt er een receptie gehouden op zaterdag 21 mei van 20.00 tot 21.00 uur in het Pelgrimshuis in Smakt.

De nieuwe jeugdkoning is Wesley van Vegchel.


Kinderpodium VMT

Venray | Tijdens Venray Muzikaal Totaal op vrijdag 15 juli is er ruim aandacht voor jeugdig talent, want op de Grote Markt staat van 18.00 tot 19.30 uur een kinderpodium.

Kinderen mogen dan komen zingen, live of playback, dansen, goochelen, een instrument bespelen of iets anders doen om het publiek mee te vermaken. Een jury gaat de acts beoordelen. Er zijn een aantal prijzen te verdelen en natuurlijk is er de bekende grote wisselbeker voor het origineelste, beste of mooiste optreden. Alle deelnemers krijgen een medaille en een oorkonde.

Opgeven kan tot 1juli via www.venraymuziaaltotaal.nl.