Overwinning Job Smits

Cuijk | Job Smits (Ysselsteyn) heeft tijdens wedstrijden in Cuijk de overwinning gegrepen bij de quads junioren.

Smits had twee keer een goede start en pakte hierdoor snel een voorsprong. Hij won eerste manche met 45 seconden voorsprong op Wout Smits (Ysselsteyn), die in de eindfase Erik Houweling (Mill) passeerde en tweede werd. In de tweede manche bedroeg de voorsprong 57 seconden op Houweling. Wout Smits werd in deze manche na een slechte start derde en werd ook derde in het dagklassement. Doordat Job en Wout Smits de eerste kampioenswedstrijd van het seizoen hebben gemist, staan ze in de tussenstand van het kampioenschap op een zesde en zevende plaats. Met twee zeges in twee wedstrijden heeft Job Smits wel de maximaal mogelijke score behaald en is hij de favoriet voor de titel.

Bij de quads inters behaalde Romé Huibers een tweede plaats. In de eerste manche leek Huibers redelijk weg bij de start echter in een duel met Jim Schamp (Oss) verloor hij veel tijd waardoor de koplopers Rick Haverdil (Beuningen) en Joeri Coppelmans (Neunen) niet meer te achterhalen waren. In de tweede manche had Huibers een goede start met een tweede plaats. Huibers deed er alles aan om kopman Haverdil te passeren, maar moest ook opletten dat Coppelmans hem niet voorbij kwam. Met een tweede plaats in de manche werd hij uiteindelijk tweede in het dagklassement. Huibers is leider in het kampioenschap voor Coppelmans. Johan Gommans staat vierde in de tussenstand. Tijdens wedstrijden in Venlo behaalde ex-inter Emile Cox (Wanssum) een tweede plaats in de vrije klasse. Cox reed twee sterke manches, maar beide keren brak gebrek aan wedstrijdritme en/of conditie hem op. Hij behaalde in de manches een derde en tweede plaats. Ruud Pijpers werd vierde in deze klasse. Amber Simons (Well) kende een goede generale bij de 85cc kleine wielen. Met een vijfde plaats en de bijbehorende beker kan zij vol vertrouwen uitzien naar haar thuiswedstrijd komend weekend in Wanssum.

Uitslagen:

Venlo (MON): 85cc grote wielen: 8. Britt Jans-Beken (Wanssum). 12. Joey van der Zanden (Wanssum). 13. Kimberly van der Aa (Oirlo). 14. Juup Tax (Wanssum)

85cc kleine wielen: 5. Amber Simons (Well). 9. Nick van Loon (Meerlo)

65cc kleine wielen: 9. Sidney van der Aa (Oirlo)

Quads mini: 5. Diego Hanen (Venray)

Vrije klasse: 2. Emile Cox (Wanssum). 4. Ruud Pijpers (Wanssum)

EK quads Moorgrund (D): 5. Joe Maessen (Ysselsteyn)

Venlo (MON): MX open inters: 18. Jeremy de Vink (Venray)

MX 2 inters: 15. Bart Pijpers (Wanssum)

MX open senioren: 20. Maik Hubers (Venray). 42. Koen Pijpers (Wanssum)

MX 2 junioren: 31. Dave Thielen (Veulen). 34. Stan Bongers (Castenray)

Veteranen: 28. Jeu Hubers (Overloon)

Damesklasse: 11. Lynn Hubers (Overloon). 13. Gemma Lindner (Castenray)

Cuijck (MON): Quads inters: 2. Romé Huibers (Oirlo). 8. Johan Gommans (Oirlo)

MX open nationalen: 16. Roy Janssen (Overloon). 32. Luuk Simons (Well)

MX 2 nationalen: 17. Jules Deenen (Wanssum). 27. Tino Broere (Wanssum)

Quads junioren: 1. Job Smits (Ysselsteyn). 3. Wout Smits (Ysselsteyn). 8. Daan van Rijsxijck (Oirlo)

MX 2 senioren: 21. Jos Hubers (Overloon). 27. Dennis Keunen (Overloon)

MX open junioren: 9. Mischa van den Brand (Overloon). 19. Marc van Dijck (Venray). 22. Guido de Bruijn (Venray)

Cuijck (MON): MX open inters: 15. Jeremy de Vink (Venray)

MX 2 inters: 18. Bart Pijpers (Wanssum)

MX open senioren: 17. Maik Hubers (Venray). 31. Erik Weerts (Overloon). 36. Koen Pijpers (Wanssum)

Veteranen: 23. Jeu Hubers (Overloon)

Damesklasse: 9. Lynn Hubers (Overloon).


Motorcross bij MAC Wanssum

Wanssum | Motorsport Organisatie Nederland (MON) houdt op zaterdag 21 en zondag 22 mei op sportpark de Meulebèèk in Wanssum een motorcrossevenement.

De wedstrijden tellen mee voor het Nederlands kampioenschap. Op zaterdag gaan alle jeugdrijders in de leeftijd van 6 tot 18 jaar van MON van start, onder wie een aantal leden van de organiserende vereniging MAC Wanssum. Amber Simons komt uit in de klasse 85cc lage wielen. In de klasse 85cc hoge wielen rijden Britt Jans-beken, Juup Tax en Joey van der Zanden. Er is ook een vrije klasse waar rijders met een trainingsbewijs aan mee mogen doen. Op zondag gaan de mannen en dames van start. De motors die hier aan het starthek verschijnen variëren in cilinderinhoud van 125cc tot 450cc.

Er gaan in totaal zes klassen van start: de MX open junioren, MX2 senioren, MX open senioren, MX2 nationalen en tot slot de MX open inters. Naast tweewielers is er ook een klasse met quads te bewonderen. In de junioren/seniorenklasse rijden de broertjes Job en Wout Smits mee die de eer van MAC Wanssum hoog houden. Vervolgens komen Koen Pijpers en Marijn Steffers in actie komen in de klasse MX open senioren. In de klasse MX2 nationalen doen Jules Deenen en Tino Broere er alles aan om tijdens hun thuiswedstrijd zoveel mogelijk punten binnen te halen. Daarnaast zijn er leden van MAC Wanssum die van start zullen gaan buiten mededinging, omdat hun eigen klasse niet op het programma staat dit weekend. Zij rijden mee in een andere klasse, waarbij zij dus niet strijden voor de punten. Het gaat om Luuk Simons (nationalen), Ed Classens (nationalen), Stan Bongers (junioren), Dave Thielen (junioren) en Bart Pijpers (inters). Op beide dagen beginnen de wedstrijden om 11.00 uur. De trainingen starten om 9.00 uur.


Mijlingdrive 2016

Overloon | De Overloonse BridgeClub houdt op zaterdag 18 juni vanaf 14.00 uur de Mijling Open Bridge Drive in gemeenschapshuis De Pit aan het 14 oktoberplein 2 in Overloon.

Om 21.30 uur is de bekendmaking van de uitslag en de prijsuitreiking. De winnaars krijgen van Mijling Optiek twee zonnebrillen op sterkte. Inschrijven kan tot 14 juni door € 46,- euro per paar (inclusief buffet) over te maken op banknummer NL28RABO 0103026258, ten name van de Overloonse BridgeClub. Informatie: Gerda Crooijmans, telefoon (0478)641265.