Dagmar Boom pakt regiobeker

Meerlo | Dagmar Boom uit Leunen heeft met meisjes A van volleybalvereniging Peelpush uit Meijel de regiobeker (Zuid-Nederland) gewonnen. In de finale voor meisjes A (in de leeftijd tot en met 18 jaar) won Peelpush overtuigend van Voltena uit Werkendam/Nieuwendijk: 3-0.

De bekerfinale werd gespeeld in sporthal 't Brugeind in Meerlo ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van volleybalvereniging Set Up. Boom, qua leeftijd nog B-speelster, kwam dit jaar uit voor meisjes A van Peelpush, maar gaat al na een seizoen de vereniging verlaten. In het nieuwe seizoen 2016-2017 gaat ze competitie spelen voor het Talentteam Papendal, waar ze afgelopen seizoen ook al actief was en indruk maakte.

Het Talentteam Papendal komt uit in de eredivisie en is een opleidingsteam van de Nevobo met de grootste talenten van Nederland. Zij kunnen dan in de eredivisie de nodige ervaring op doen en zich zo sneller ontwikkelen. "De meeste meiden zijn zestien of zeventien jaar. Dit jaar stromen er veel nieuwe meiden in. Het zal dus een hele uitdaging worden", aldus de volleybalster uit Leunen.

Boom maakt ook deel uit van de Jeugd Oranje-17. Een aantal van haar ploeggenoten in die selectie gaat komend seizoen ook voor het Talentteam Papendal spelen. De komende maanden hebben we met Jeugd Oranje een aantal trainingsstages en een aantal oefeninterlands. Daarnaast nog een achtlandentoernooi in Portugal. Ons grote doel is het behalen van het EK -17 in 2017 dat in Nederland wordt gehouden. Nederland is als gastland direct geplaatst."

Dagmar Boom heeft zich in het afgelopen seizoen uitstekend ontwikkeld en heeft inmiddels ook al haar debuut gemaakt voor Jong Oranje -19 in een wedstrijd tegen Jong Frankrijk -19.


Jeugdbowlen

Venray | Furious Pins heeft mede dankzij uitblinker Jesse van Duuren geen fout gemaakt in de race om de titel en blijft aan de leiding.

Opponent Golden Pins bood goed tegenstand en met dank aan Youri Vermeulen, die met 192 de hoogste game van de dag scoorde, werd de eerste game binnengehaald. De teams waren aan elkaar gewaagd en door een 187-game van Jesse van Duuren werd de stand weer in evenwicht gebracht.

In de laatste game was Youri Vermeulen het spoor bijster en daar wist het team van Van Duuren(184) van te profiteren en de winst naar zich toe te trekken: 13 – 8. Silver Pins. Eveneens nog in de strijd om het kampioenschap trof het Fast Pins als tegenstander.

Job Andriessen had bij Silver Pins een prima dag en met een 157 game was de eerste game voor zijn team. Fast Pins schakelende een tandje bij en wist zowaar de stand gelijk te trekken. In de laatste game was het opnieuw Job Andriessen (169), die de winst voor zijn teammaatjes veilig wist te stellen, waardoor Silver Pins met een 14 – 7 overwinning nog steeds in de running is.

Jesse van Duuren was met een serie van 551 pins veruit de beste speler van de dag. Bij de meisjes kwam Maddy Jansen met 141 / 383 als beste uit de bus.

De stand blijft ongewijzigd, waardoor Furious Pins (149,0 – 13278) punten) een voorsprong van 18 punten heeft op naaste titelkandidaat Silver Pins (131,0 - 11933). Golden Pins is derde met 110,5 – 13288 en is met nog één wedstrijd te spelen uitgeschakeld. Dat geldt ook voor nummer vier Fast Pins met 68,5 – 11358.

Zaterdag 21 mei wordt om 10.00 uur de twaalfde en laatste speelronde van de huisleague gespeeld.


MGC Venray

Venray | Jan Engels heeft zich niet in de strijd om de titel kunnen mengen op het Nederlands kampioenschap combi dat in Appelscha is gehouden.

Met 315 slagen moest hij met de vijfde plaats genoegen nemen. De titel ging hier overtuigend naar Roland Klarenbeek (Geldrop), die slechts 264 slagen nodig had. De plaatselijke favoriet Laurens Zwart werd met 292 slagen tweede en Hans Broodbakker (Ridderkerk) bezette met 299 slagen de laatste plaats op podium.

Op de viltbanen kwam Engels tot een gemiddelde van 38,2 en op eterniet was zijn gemiddelde met 24,8 iets te hoog. In daaropvolgende matchplay klopte Engels eerst Johannes Konst (Appelscha) met 5 – 3, om vervolgens Wiebe Veenstra na een barrage met 6 – 5 naar huis te sturen, nadat Engels een 5 – 2 voorsprong had verspeeld. In de halve finale werden de degens gekruist met Roland Klarenbeek, die al spoedig een 6 – 0 voorsprong nam. Engels kwam nog terug tot 6 – 2, maar moest op de volgende baan definitief met 2 - 7 capituleren. In de strijd om het brons was Hans Broodbakker de laatste opponent. De spanning was om te snijden en bij de stand 4 – 4 was een barrage opnieuw noodzakelijk. Hierin bleek Broodbakker de meest gelukkige en won met 5 – 4. De Ridderkerker kon daarmee zijn tweede bronzen medaille gaan ophalen. Voor Engels restte alleen de vierde plaats.

In de finale verraste Zwart Klarenbeek met 5 – 2, die daarmee de double voor Klarenbeek voorkwam. In de onderlinge competitie werd de derde speeldag afgewerkt en dat leidde tot de volgende resultaten. Gerrit Janssen (88 slagen) had geen moeite met Leo Wilms en werd dan ook verdiend met 6 – 0 geklopt. Harrie Lenssen (89) was veel te sterk voor Bets Wilms en ook hier werd de eindstand 6 – 0.

Dat gold ook voor de partij van Huub Straatman (82) tegen Jan van der Haghen, die zijn opponen een 6 – 0 nederlaag bezorgde. Tot slot de wedstrijd tussen Gerrit Vermeulen en Jan Engels (73 slagen) die hetzelfde scenario dreigde te krijgen. Engels won de eerste ronde ruim met zeven slagen en de tweede ronde met één slag. Vermeulen sleepte in de derde ronde met 26 slagen alsnog een puntje uit het vuur, maar verloor desondanks met 1 – 5. Engels tekende met 23 slagen voor de laagste ronde.

In de stand breidde Engels zijn voorsprong uit en leidt nu met 5,0 punten. Gerrit Janssen klom van de zesde naar de tweede plek met 6,5 punten en de derde plek wordt op basis van een betere gemiddelde verbetering ingenomen door Jan van der Haghen vóór Huub Straatman. Beiden hebben 8,0 punten.