Afbeelding
Foto: henk lammen

Bart Denissen vertrekt bij Venray

Venray | Bart Denissen (32) stopt als trainer bij de voetbalvrouwen van SV Venray. Denissen, wonend in Well, gaat aan de slag bij de jeugd van de vrouwenafdeling van de Duitse topclub Borussia Mönchengladbach.

Henk Lammen

Denissen was enkele jaren actief bij SV Venray. Hij begon als trainer van Venray C1 en trainde tijdens twee periodes het eerste vrouwenteam. Nadat de voetbalsters van Venray vorig seizoen degradeerden naar de eerste klasse, maakten Denissen en zijn team het verloren gegane terrein in een jaar goed. Enkele weken geleden behaalde Venray het kampioenschap in de eerste klasse D en speelt volgend seizoen opnieuw in de hoofdklasse.

De titel is het absolute hoogtepunt voor de Wellse trainer. "Absoluut. Zeker nadat we een seizoen daarvoor op ongelukkige wijze waren gedegradeerd. Ik heb altijd enorm veel vertrouwen gehad in deze groep en het kampioenschap, en de terugkeer naar de hoofdklasse, is beslist het hoogtepunt." Denissen kijkt met een goed gevoel terug. "Ik heb veel aan de groep en de club Venray te danken. Bij de vereniging heb ik enorm veel geleerd en daar heb ik mede de overstap naar Borussia Mönchengladbach aan te danken."

Denissen wordt donderdag (vandaag) officieel voorgesteld bij de Duitse club. Hij krijgt een van de meidenteams onder zijn hoede. Hij ziet vol vertrouwen de toekomst tegemoet. "Het is een enorme uitdaging. Ik heb de passie om verder te komen in de voetbalsport. De club biedt me in ieder geval de mogelijkheden om door te groeien. Als trainer, maar eventueel ook op het gebied van sportrevalidatie."


Contract Sem Custers bij VVV

Venlo | Sem Custers uit Swolgen heeft zijn eerste contract getekend bij profclub VVV-Venlo. Dat meldt de Venlose club op haar website.

De jeugdinternational, die begin deze maand 16 is geworden, zette zijn handtekening onder een verbintenis voor twee seizoenen met een optie voor nog een seizoen.

Sem Custers is de zoon van Gert Custers, oud-doelman van onder meer VVV, Wilhelmina'08, Volharding en Sporting ST.