Afbeelding
Foto: ron koenen

Militracks opnieuw drukker bezocht

Overloon | Nadat vorig jaar het evenement Militracks in Overloon al een grote groei doormaakte, kon het ook dit jaar weer rekenen op méér bezoekers.

Het totale aantal bezoekers afgelopen weekend kwam namelijk uit op ruim veertienduizend. Daarmee steeg het aantal bezoekers twintig procent ten opzichte van vorig jaar. De organisatie is daarom tevreden over het verloop. "Het doel was om een veilig evenement neer te zetten en dat is gelukt", aldus directeur Erik van den Dungen. Het museum denkt voorlopig nog niet na over een volgende Militracks in 2017, maar gaat nu eerst starten met de verbouwing. De herinrichting wordt geopend op 2 oktober. Tijdens de verbouwing is het museum overigens gewoon open, maar houdt in die periode tijdelijk geen grote evenementen.

Foto: Albert Hendriks.


Lezing hoge bloeddruk en suikerziekte

Venray | Natuurgeneeskundige Alie Wouda verzorgt op dinsdag 24 mei om 20.00 uur de lezing Hoge bloeddruk en suikerziekte. Hoge bloeddruk en suikerziekte zijn de meest voorkomende ziekten in de westerse maatschappij. Tijdens deze lezing geef Wouda uitleg over het ontstaan en hoe dit te voorkomen. De lezing vindt plaats in 't Stekske aan de Kruidenlaan 161. Aanmelden kan via telefoon (0478)850237, 06-23563905 of via e-mail emlucassen@home.nl.