Afbeelding
Foto: ron koenen

Steun voor dovenschool Gambia

Geijsteren | De acties van de Meerlose familie Goumans-Coenders en SOS Meerlo-Wanssum voor de bouw van een school voor dove kinderen in Jiboro (Gambia) heeft een recordopbrengst opgeleverd.

Tijdens het zesde Wereldfestival in Geijsteren, ter afsluiting van deze actie, maakten SOS-voorzitter Dionne Boks en penningmeester Peter Lenders het totaalbedrag bekend: 71.930 euro. Dat bedrag werd nog eens verhoogd met een gift van de opgeheven Wereldwinkel Horst aan de Maas met 10 mille, zodat de eindscore uiteindelijk op 81.930 euro stond.

Namens de organisatie in Gambia was Tafa Jarju aanwezig. Hij is bestuurslid van de Care Foundation The Gambia die de school in Jiboro bouwt. Hij dankte de vrijwilligers van SOS Meerlo-Wanssum en de familie Goumans hartelijk voor de geweldige inzet namens de gemeenschap van Jiboro. "Zonder de steun vanuit Meerlo-Wanssum hadden onze dove kinderen nu geen fatsoenlijk onderwijs", aldus Tafa Jarju. Dankzij de grote opbrengst kon niet alleen een nieuwe school worden gebouwd, maar werden ook nog enkele lokale studenten opgeleid tot docent. Bovendien kan dankzij de gift van de wereldwinkel ook nog een autobus worden aangeschaft waarmee de dove kinderen uit de wijde omgeving opgehaald kunnen worden. Het wereldfestival bestond uit tal van bijzondere muziek optredens, informatie over alle projecten van SOS Meerlo-Wanssum van de afgelopen 25 jaren en stands van onder andere de wereldwinkel Venray en het Wereldpaviljoen in Steyl.

Het zesde wereldfestival van SOS Meerlo-Wanssum vond plaats tegelijk met de tweejaarlijkse kunstmanifestatie in Geijsteren. Veel bezoekers spraken van een gouden combinatie. Een mening die door SOS-voorzitter Dionne Boks werd onderstreept. Ook burgemeester Hans Gilissen van Venray was lovend over deze opzet. Hij opende deze dubbele manifestatie in bijzijn van wethouder Jan Loonen en deputé Patrick van der Broeck.


Bewegen en borstkanker

Beugen | Borstkankervereniging Nederland houdt op woensdag 1 juni samen met de mammacareverpleegkundigen van Maasziekenhuis Pantein een inloopbijeenkomst voor (ex)borstkankerpatiënten en hun naasten. Het thema dat in deze bijeenkomst centraal staat is bewegen. Daarnaast is er ruimte voor lotgenotencontact en kan er kennis worden gemaakt met Borstkankervereniging Nederland. De bijeenkomst vindt plaats van 14.00 tot 16.00 uur in het vergadercentrum op de begane grond van het Maasziekenhuis. De toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig.