Afbeelding
Foto: ron koenen

Venraynaar wint Write Now!

Venray | De negentienjarige Jordi Lammers uit Venray is de winnaar van de Limburgse voorronde van Write Now! 2016.

Hij won 250 euro aan boekenbonnen en een plek in de grote finale van Write Now! op 26 juni in Rotterdam, waar hij zal strijden om de titel van hét schrijftalent van 2016. De prijsuitreiking vond plaats in het café van poppodium Grenswerk in Venlo tijdens de literair-muzikale avond Nieuwe Woorden.

De jury, bestaande uit juryvoorzitter Rebekka de Wit, recensent Thomas de Veen (NRC) en redacteur Roel van Diepen verkoos Jordi's verhaal Meisjes die terug kunnen praten tot de beste tekst. Het juryrapport over zijn inzending: 'De beelden zijn prachtig en de opbouw is opvallend goed.' In totaal stuurden zo'n dertig jonge Limburgse schrijvers een tekst in. De tweede prijs van 125 euro aan boekenbonnen ging naar het verhaal Glijbaanlife van Luuk Wojcik. De derde prijs van 75 euro aan boekenbonnen was voor Amber-Helena Reisig met haar verhaal Kraamvisite.

Onder de tweede en derde prijswinnaars van alle voorrondes worden vier wildcards verdeeld, zij maken dus nog kans op een plek in de finale. De avond werd gepresenteerd door Merlijn Huntjens en er was muziek van Joep van Wegberg. Voorafgaand aan de prijsuitreiking gaf Emma Curvers de Write Now!-deelnemers een schrijfworkshop. Lammers krijgt drie weken de tijd om een nieuwe tekst te schrijven voor de finale, waar hij de strijd aangaat met de winnaars uit de andere Nederlandse, Vlaamse en Surinaamse regio's. De finalisten maken kans op de juryprijs, die bestaat uit een MacBook, een optreden op Geen Daden Maar Woorden Festival en een schrijfopleiding bij de Schrijversacademie en een column in Trouw. Ook wordt op 26 juni de Write Now! De Morgen Publieksprijs uitgereikt, bepaald door de lezers, deze prijs bestaat uit een iPad en een publicatie van de winnende tekst in De Morgen. Jordi Lammers is tot aan zijn studententijd opgegroeid in Venray en was leerling aan het Raayland College. Momenteel studeert hij Nederlands aan de Universiteit in Nijmegen, waar hij dit jaar is gekozen tot Campusdichter. Hij woont op kamers in Nijmegen.

Foto: Pam van den Broek.


Dansvereniging Amusement

Venray | Dansvereniging Amusement Venray e.o. houdt op zaterdag 28 mei voor iedereen die graag danst de maandelijkse dansavond in partycentrum Anno'54 aan de Raadhuisstraat 6 in Venray.

Aanvang 20.30 uur. Iedereen is van harte welkom.