Provincie: akkoord Ooijen-Wanssum

MAASTRICHT | Provinciale Staten hebben vrijdag het provinciale inpassingsplan (PIP) van de gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum goedgekeurd. Daarmee zijn de toekomstige bestemmingen van de gronden vastgelegd. Het PIP is het overkoepelende bestemmingsplan.

Door de vaststelling van het PIP kan het werk nu aan een aannemer gegund worden. Dit zal in september gebeuren. De aanbesteding loopt al langer en kan binnenkort worden afgerond. Het PIP heeft medio vorig jaar zes weken ter inzage gelegen. Er zijn in die periode 156 bezwaren ingediend. Enkele bezwaarschriften hebben geleid tot wijzigingen in het plan.

PS stemden tevens in met de aankoop van zes hectare grond bij de haven van Wanssum voor 8,8 miljoen euro en met een garantstelling van 25 miljoen euro. Eerder stelde de provincie al 194 miljoen euro beschikbaar voor de uitvoering van het project.

Gedeputeerde Patrick van der Broeck (CDA) meldt dat de uitvoering binnen een halfjaar van start gaat. "Dat is het moment waar we met z'n allen lang naar hebben uitgekeken", zegt Van der Broeck. "We hebben in overleg met de omgeving veel aandacht besteed aan het maken van de plannen."