'Opening azc lastig te plannen'

BLITTERSWIJCK | De gemeente en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) geven geen richttijd meer af voor de opening van het asielzoekerscentrum in Blitterswijck. Beide instanties meldden dat het 'ergens in juni' zal zijn.

Toen begin november 2015 de plannen voor recreatiepark Het Roekenbosch bekend werden, zouden de eerste asielzoekers al snel in het nieuwe jaar naar Blitterswijck komen. Januari bleek niet haalbaar en de opening werd opgeschoven naar half maart. Daarna volgde nog vier keer uitstel: april, begin mei, derde week mei en nu juni.

De gemeente Venray laat weten dat de vertraging veroorzaakt wordt door het COA. "Het COA is bezig met de laatste voorbereidingen op het park. Het is heel lastig een inschatting van de openingsdatum te maken", aldus een woordvoerster. Ook het COA meldt dat de openingsdag 'moeilijk te voorspellen' is. "Want het is van heel veel factoren afhankelijk", laat een woordvoerster weten. "Het heeft te maken met de bouwactiviteiten, een stukje onderhandelingen en de doorstroming van asielzoekers."