PLUS richt in juni opnieuw enkele keren een tijdelijk restaurant in haar supermarkt in.
PLUS richt in juni opnieuw enkele keren een tijdelijk restaurant in haar supermarkt in. Foto: Henk Lammen

Eet mee bij PLUS Venray

Venray | Na de succesvolle tv-pilot met een pop-up restaurant in de winkel, richt PLUS Judith en Guido van Dijck in juni opnieuw een restaurant in haar supermarkt in. Deze keer kunnen klanten ook echt mee-eten.

Wekelijks kookt chef-kok Jan Cremers van restaurant hoeve de Boogaard live een gezond gerecht in de PLUS. Hiervan worden tv-opnamen gemaakt voor een programma dat vanaf eind juni wordt uitgezonden op Peel en Maas TV. Jan Cremers gaat vier gerechten bereiden: "Een salade, een visgerecht, een Blonde d'Aquitane en een groentequiche", vertelt de chef-kok. "Dat zijn gerechten die passen bij de zomer, die gezond zijn en die mensen ook thuis kunnen klaarmaken. Gezond eten maakt een belangrijk onderdeel uit van een gezonde leefstijl. Daar kan ik als kok een steentje aan bijdragen door mensen te inspireren." Ook Guido van Dijck legt de nadruk op gezondheid. "Steeds meer mensen zijn bewust met hun leefstijl bezig. Ze willen gezond leven, voldoende sporten en bewegen, een goede balans tussen werk en ontspanning hebben, en ook gezond eten.

Met het pop-up restaurant in onze supermarkt kunnen we mensen helpen om invulling te geven aan gezond eten. Iedere week wordt een verrassend, gezond gerecht bereid en kunnen ze tegen betaling mee-eten. Daarnaast stellen we ook wekelijks een 'gezonde PLUS box' samen, met daarin het gerecht, de ingrediƫnten en de bereidingswijze. Kunnen onze klanten het gezonde gerecht ook thuis klaarmaken. We combineren zo gezond en gemak. Daar willen we ons mee onderscheiden." Het pop-up restaurant wordt dinsdag 7 juni om 17.30 uur geopend. Verder is het op hetzelfde tijdstip geopend op woensdag 15 juni, dinsdag 21 juni en dinsdag 28 juni. De uitzendingen op Peel en Maas TV zijn vanaf 30 juni te zien.

Het concept voor het pop-up restaurant in een supermarkt is ontwikkeld door Ambaum BrandMakers, dat in New York ervaring opdeed met combinaties van kleine restaurants in supermarkten, waarbij de nadruk ligt op gezonde voeding en leefstijl. Meer informatie: www.supermarktvenray.nl en de Facebookpagina van PLUS Judith & Guido van Dijck.