Herinneringen aan Ernst Mosch

Venray | Ernst Mosch (1925-1999) was de orkestleider van het wereldberoemde orkest Ernst Mosch und seine Original Egerländer Musikanten. In méér dan 40 landen wist hij ruim 40 miljoen lp's en cd's te verkopen en dit aantal groeit nog steeds. Nog altijd is 'zijn' Böhmische blaasmuziek geliefd en wordt die gespeeld door honderden blaaskapellen.

Böhmisch Bitte, das Egerländer Erlebnis, is een blaasorkest dat speciaal is samengesteld om de herinneringen aan Ernst Mosch levend te houden. Het orkest telt 27 leden, onder wie twee zangers en twee zangeressen. De muzikanten zijn afkomstig uit Brabant en Limburg. De muzikale leiding is in handen van de zeer gedreven kapelmeester Henri Coppens uit Veldhoven.

In mei 2014 verzorgde Böhmisch Bitte een eerste concert in de bomvolle schouwburg van Venray. Op zondagmiddag 5 juni 2016 geeft Böhmisch Bitte opnieuw een concert, met maar liefst 33 titels uit het repertoire van Ernst Mosch. Denk onder meer aan nummers zoals Egerland Heimatland, Drei weisse Birken, Wir sind Kinder von der Eger, Garten Polka, Alte Kameraden, Sterne der Heimat, Im Rosengarten von Sanssouci, Bis bald auf Wiederseh'n enzovoorts. De presentatie van het concert is in handen van Ruud van Didden, tevens uitgever van het tijdschrift Ruud's Music Magazine. Tijdens het concert worden op een beamerscherm beelden vertoond die passen bij de muziek.

Het concert vindt plaats in Schouwburg Venray aan het Schouwburgplein 1 Venray, en start om 14.30 uur. Het concert eindigt rond de klok van 17:15 uur.

De kaartjes kosten 17,50 euro per stuk. Ze zijn te reserveren en te betalen via bankrekeningnummer NL37 RBRB 0852 2075 14 ten name van Ruud's Music Magazine in Maria-Hoop. Stuur ook een e-mail naar rvdidden@planet.nl, zodat de extra informatie kan worden toegestuurd. Kaartjen zijn eveneens te reserveren via Schouwburg Venray www.schouwburgvenray.nl. Extra informatie over dit concert van Böhmisch Bitte is te vinden op de Facebookpagina van Böhmisch Bitte en via het tijdschrift Ruud's Music Magazine via de website www.rmm.net.


Ingezonden

Laatste groet aan Joost van de Vorle

Joost was een fantastische man, betrokken en met oog voor de mens en het algemeen belang. Hij was geen politicus, geen draaier, geen graaier, maar een man met het hart op de goeie plek. Een man van de inhoud die van de gevestigde orde regelmatig op zijn donder kreeg, maar zich niet uit het veld liet slaan door politici die vooral hun eigen belangen boven die van anderen laten prevaleren. Joost, jij hebt je plekje in de hemel meer dan verdiend. Jouw politieke rivalen ga je daar geheid niet meer tegenkomen. Vaar wel beste vriend! Heel veel sterkte voor Greet en Pascal en de rest van de familie.

Leo Reintjes, Leunen.

Ondergrens kleine dorpen

Naar aanleiding van het artikel van het dorpsradenoverleg in Peel en Maas van vorige week wil ik graag reageren op de opmerking van Jan Nelissen, voorzitter van de dorpsraad Oirlo. Hij schetste het gevaar dat enkele dorpen door 'de ondergrens dreigen te zakken'. Hij vergelijkt het met de gemeente Horst aan de Maas waarin de meeste dorpen wel 2000 of meer inwoners hebben. Nelissen is toch niet erg goed op de hoogte qua inwonersaantallen van de dorpen in Horst aan de Maas. Dorpen die onder de grens van 2000 zitten zijn: Broekhuizen ± 1100 inwoners, Broekhuizenvorst ± 1160 inwoners, Evertsoord ± 270 inwoners, Griendtsveen ± 570 inwoners, Kronenberg ± 1200 inwoners, Meterik ± 1500 inwoners, Swolgen ± 1300 inwoners, Tienray ± 1200 inwoners. Het lijkt er toch meer op dat het in de gemeente Horst aan de Maas niet anders is als in de gemeente Venray.

Jan Steeghs, Oirlo.


Wandelen mensen met dementie

Venray | Voor mensen met dementie, hun mantelzorgers en partners, wordt op dinsdag 24 mei een wandeling gehouden die start en eindigt bij wijkcentrum 't Schöpke in Veltum. De start is om 14.00 uur. Voor aanmelding of nadere informatie: Miep de Rooij telefoon, (0478)580429, 06-54786185 of Lilian Aben, telefoon 06-30294238.

Match

Venray | Steunpunt Vrijwilligerswerk Venray Match is voor Stichting Algemene Hulpdienst Venray AHD op zoek naar een begeleider. Taakomschrijving: Begeleiding naar ziekenhuis, specialist, tandarts, e.d. en gebruikmakend van een taxi of lopend met rolstoel. Match voor vrijwilligers, Dr. Poelsstraat 6, 5802 AX in Venray, telefoon (0478)516995, e-mail info@vrijwilligerswerkvenray.nl.