Afbeelding
Foto: ron koenen

Dichtbundel
Met een knipoog

Oostrum| Hay Freriks (1951) is geboren in Horst, woonachtig in Oostrum en werkte 41 jaar in onderwijsland. Van leerkracht tot bestuurder en alles wat daartussen zit; (interim)-directeur, algemeen directeur, adviseur, coach, opleider, docent, coauteur van How to be a teacher in a Europe of Human Rights. Verknocht aan poëzie en de zee. Een dichter pur sang.

Na zijn eerste dichtbundel 'Achter de schermen' komt Hay Freriks nu met zijn tweede bundel 'Met een knipoog'. Wederom een bundel met een thema: 'de ogen' en 'het gouden pad'. Wat betreft 'de ogen', hierover zegt Hay Freriks. "Mensen kijken naar de wereld, vanuit hun mentaal model. Het paradigma waarmee we naar de wereld kijken, kleurt onze wereld en bepaalt de schoonheid, complexiteit, het perspectief, de synergie, de beoogde win-winsituatie."

Zo kijkt Hay graag vanuit het concept van de zeven gewoonten (Stephen Covey). Proactief, over de dag van morgen heen kijkend, first things first, een beoogd einddoel voor ogen. Eerst begrijpen, dan begrepen worden. Zorg daarbij goed voor jezelf, 'houd de zaag scherp'. Daarmee effent hij 'het gouden pad', de ambitie en het perspectief. Het eiland Vlieland vormt daarbij een bijzondere inspiratiebron.

"Graag neem ik jullie mee, via poëzie en de ogen, het gouden pad en Vlieland, op weg in 'met een knipoog'", aldus Hay Freriks.        

Het boek is te bestellen via Free Musketeers en verkrijgbaar bij boekhandel Van den Munckhof in Venray.