Afbeelding
Foto: Johan Loonen

Stapelgekte bij PLUS Van Dijck

Venray | Iedereen heeft het weleens gedaan: met een katapult boze vogeltjes wegschieten om varkens uit te schakelen. Fictief natuurlijk, want we hebben het over de game Angry Birds.

Omdat het spel zo populair is, zijn de boze vogels verfilmd. Daar haakt PLUS Judith en Guido van Dijck in Venray op in: klanten sparen vanaf 15 mei bij hun boodschappen voor de gekleurde beestjes. Het doel van de actie? Stapel ze allemaal. De komende weken staat PLUS Van Dijck in het teken van kleurrijke vogeltjes. In totaal zijn er 25 karakters te sparen, waaronder de verschillende vogels, varkens en explosieve kratten. Net zoals in het spel en in de film hebben alle vogels hun eigen kwaliteiten en zijn de karakters stapelbaar. Daarnaast plakt PLUS Judith en Guido van Dijck Angry Birds-stickers op steeds wisselende AGF-producten, om ook kinderen te stimuleren om te kiezen voor gezondere producten. De stickers kunnen ze thuis opnieuw gebruiken. Klanten van PLUS Judith en Guido van Dijck krijgen een gratis flowpack bij elke vijftien euro aan boodschappen en een extra flowpack bij een van de acht wekelijkse actieartikelen. Ieder flowpack bevat één Angry Bird-karakter en één spaarzegel. Ook geeft PLUS een korte periode bij actieproducten drie grotere, speciale limited editions van Mighty Eagle, Chef Pig en Judge weg.

Met tien spaarzegels en een bijbetaling van 4,99 euro zijn drie varianten Angry Bird-knuffels, Red, Chuck en Bomb, verkrijgbaar van twintig centimeter groot. Klanten schaffen een verzamelbox aan voor 1,99 euro, waar zij de karakters in kunnen opbergen.


MX-opstapdag op Raceway Venray

Ysselsteyn | MON houdt op zondag 19 juni een MX-opstapdag op Raceway Venray.

Kinderen maken die dag op een veilige manier kennis met motorcross. Ervaren begeleiders zijn aanwezig om de kinderen veilig de eerste beginselen van de motorsport bij te brengen. Inschrijven kost vijf euro en kan via www.mon.nl/opstapdag. Motorcross is een individuele sport en goed voor de persoonlijke ontwikkeling.

Er is onderling wel veel kameraadschap tussen motorcrossers. Voor kinderen vanaf vijf jaar zijn er verschillende klassen, zodat kinderen op ieder niveau kunnen instappen. Aan de instapdag kunnen maximaal 75 kinderen in de leeftijd van vijf tot en met vijftien jaar meedoen. Daarnaast kan de oudere jeugd karten en voor de kleintjes staan er elektro-karts klaar.

Ook is er een echte racewagen om te bewonderen en kan de jeugd zich uitleven op het minifietscircuit.


Familiecircus Bossle in Venray

venray | Familiecircus Bossle uit Budel heeft zijn tenten opgeslagen op het terrein bij basisschool De Hommel aan de Oostsingel in Venray. Tot en met zondag 15 mei zijn er nog dagelijks voorstellingen van dit echt familiecircus.

David, Tunita, Dennis, Leon, Loreen, Antonio en Steffie Bossle onthalen het publiek van alle leeftijden op acrobatische kunsten, spectaculaire acts en vrolijke clownsnummers.

Het circus voert in hoog tempo een bijna twee uur durende show op met onder andere acrobatiek, kunsten op de Rola Rola, dierendressuur, razendsnelle tempo jongleurs en een hoelahoep artieste. Clowns Otto en Banane zorgen voor de lach in de voorstelling met verschillende komische acts. Paarden, pony's, ezels en slimme hondjes vertonen hun kunsten in de piste. Bijzonder is ook het samenspel in de piste van lama's en minikoeien en de westernshow en jongleurkunsten.

Mister Vulcano sluit het programma af met een grote verrassing. Speciaal voor alle inwoners van Venray en omgeving heeft het circus actieprijzen op de voorstellingen van donderdag 12 en vrijdag 13 mei. Kinderen betalen dan slechts zeven euro en volwassenen tien euro op alle plaatsen. De voorstellingen zijn nog op donderdag 12 en vrijdag 13 mei om 16.30 uur, zaterdag 14 mei om 15.00 uur en zondag 15 mei om 14.00 uur.

Dagelijks is de kassa geopend van 11.00 tot 12.00 uur voor de voorverkoop en 60 minuten voor aanvang van de voorstelling. Voor meer informatie en entreeprijzen kijk op www.circus-bossle.nl.


Repetitie Sing

Venray | Op woensdag 18 mei gaat het kinderkoor Sing zingen tijdens de wekelijkse repetitie van 18.30 tot 19.30 uur.

Kinderen in de leeftijdscategorie van groep 4 tot en met 8 van de basisschool zijn van harte welkom. Het jongerenkoor, in de leeftijd van 12 tot 22, heeft de repetitie van 19.30 tot 20.30 uur. Beide koren staan onder leiding van Jacqueline Fijnaut en oefenen in jongerencentrum The B aan de Sportlaan 2 in Venray. Wie het leuk vindt om een keer mee te doen is welkom. Voor meer informatie: telefoonnummer (0478)583832 of e-mail info@singvenray.nl.