Afbeelding
Foto: ron koenen

132 jaar in dienst bij Havens

Maashees | Bij Havens Diervoeders in Maashees werden onlangs tijdens een drukbezochte klantenavond drie medewerkers in het zonnetje gezet. Na een dienstverband van 47 jaar (Leo Basten) en 45 jaar (Henk Jansen) namen twee 'gezichten' van Havens afscheid. En bulkchauffeur Ger Aben vierde zijn 40-jarig jubileum.

Meijelnaar Leo Basten begon in 1969 in de verkoop en buitendienst bij Havens. Gedurende zijn 47-jarige loopbaan werd hij het 'gezicht' van Havens richting de hobbysector, mede door zijn gedreven aanwezigheid op méér dan 250 beurzen voor paarden, kippen, duiven, schapen of koeien in binnen- en buitenland. Op de drukbezochte receptie werd hij voor zijn grote verdiensten voor de pluimveefokkerij door het Duitse Landesverband der Rassegeflügelzüchter Westfalen-Lippe e.V. de Gouden Ehrennadel opgespeld.

Studiegenoot Henk Jansen solliciteerde bij wel 37 bedrijven, maar koos mede op advies van Basten óók voor Havens waar hij op 3 mei 1971 begon. Jansen hield zich bezig met graanhandel en samenstellingen en stond mede aan de basis van de zogenaamde Havens-brijvoeders. Dat zijn rantsoenen voor varkensbedrijven waarbij gebruik wordt gemaakt van vloeibare produkten zoals aardappelstoomschillen, kaaswei en andere reststromen uit de levensmiddelenindustrie. Inmiddels is die tak uitgegroeid tot één van de kernaktiviteiten van Havens.

Tegelijkertijd werd ook Venrayenaar Ger Aben gehuldigd; op 3 mei precies 40 jaar in dienst als chauffeur. "Hij brengt weg wat zijn collega's samenstellen en verkopen en is door zijn contact met alle boeren een belangrijke schakel in ons verkoop-traject", aldus de directie. Aben begon op een oude achttons-bulkwagentje; inmiddels brengt hij dagelijks 3 keer 35 ton weg. En sinds kort met de nieuwste 440 PK DAF-truck, dus Ger gaat nog wat jaren mee. Aben past overigens prima bij het familiebedrijf; ook zijn zoon is er bulkchauffeur.