Zumbamarathon voor goede doel

Overloon | Enjoy, Zumba! van Denice Olthoff, Zumba Instructor in Venray, Overloon en De Rips, houdt op zaterdag 21 mei een zumbamarathon voor het goede doel.

De opbrengst gaat dit jaar naar onderzoek naar fibromyalgie, ook wel weke delen- of spierreuma genoemd. Olthoff koos voor dit doel omdat er nog veel onbegrip heerst in de directe omgeving, vaak worden patiënten niet serieus genomen door artsen en is er nog steeds geen oplossing voor deze pijnlijke, vermoeiende aandoening. Olthoff: "Ik wil hier meer aandacht voor vragen en meer bekend bekendheid aan geven. Het is juist belangrijk voor mensen met Fibromyalgie om veel te bewegen en te sporten. Ik kamp zelf al jaren met fibromyalgie en merk dat het sporten mijn klachten juist redelijk accepteerbaar houdt." Afgevaardigden van de Reumavereniging Venray en Reumavereniging Nederland nemen na afloop van de zumbamarathon de opbrengst in ontvangst. Het geld gaat naar de Maartenskliniek in Nijmegen voor verder onderzoek naar de ziekte. Denice verzorgt de avond samen met onder andere Zumba-jammer Jeffrey Franssen. Deelnemers betalen vijftien euro, bezoekers tien euro. Naast de marathon is er een loterij met mooie prijzen. De zumbamarathon in gemeenschapshuis De Pit in Overloon begint om 18.30 uur.

Voor meer informatie: Denice Olthoff, telefoon 06-51310904.


Open Coffee

Horst | In het Parkhotel in Horst word op dinsdag 17 mei een Open Coffee Met….? gehouden.

Het onderwerp is 'Hoe kom je beter in verbinding met je relatie?' Wanneer had jij voor het laatst een echte 'klik' met je opdrachtgever? En resulteerde dit ook in een opdracht? In Frankrijk spreekt men niet van 'klik', maar van het opbouwen van 'rapport'. In trainingsland wordt het ook wel afstemmen of levelen genoemd. Rapport opbouwen doe je vaak vanuit nature. Oftewel op onbewust niveau. Vaak gaat het goed. Er zijn echter van die momenten dat het contact met een relatie minder lekker loopt. En juist op die momenten zou je wel wat handvatten kunnen gebruiken om een dergelijk gesprek te kunnen keren. Of liever nog; om het gesprek vanaf de aanvang gewoon lekkerder te laten lopen.

De trainers Rianne Onckels van Flexian Group en Nicky Vievermans van Mindmotion gaan naast het gebruikelijke netwerken aandacht geven aan dit onderwerp.