De heftige achtervolging, waarbij de politie meerdere malen schoten loste, eindigde op de hoek van de Leeuwstraat en het Henseniusplein.
De heftige achtervolging, waarbij de politie meerdere malen schoten loste, eindigde op de hoek van de Leeuwstraat en het Henseniusplein. Foto: AS Media

Wildwest in centrum Venray

Blitterswijck / Venray | De politie heeft maandag rond 16.30 uur schoten gelost bij een aanhouding van een man in het centrum van Venray. De bestuurder werd door de politie achtervolgd, nadat hij eerder op de dag in Blitterswijck een auto had gestolen.

Door Ron Koenen

De politie kreeg een melding van een autodiefstal vanaf een afgesloten oprit bij een woning aan de Mgr. Martensstraat in Blitterswijck. De dader wist de woning binnen te dringen door een ruit met een steen in te gooien. Vervolgens pakte hij in het huis de autosleutel en reed met de bolide een hek van de parkeerplaats voor het huis omver. Een politiepatrouille zag de auto, een Audi, even later rijden en zette de achtervolging in richting het centrum van Venray.

Uiteindelijk lukte het de agenten om de verdachte na een wilde klopjacht aan te houden op de hoek van de Leeuwstraat en het Henseniusplein. Voordat de autodief kon worden gearresteerd, zijn door de politie meerdere schoten gelost, onder meer ter hoogte van de Deurneseweg en de Henri Dunantstraat. De man is overgebracht naar het politiebureau. In Venray werden onder meer de Leeuwstraat en de N270 - Deurneseweg urenlang afgesloten vanwege het politieonderzoek. Er zijn bij het incident geen gewonden gevallen. De politie wil vanwege het onderzoek niet veel informatie kwijt over de verdachte. "Het gaat om een 32-jarige inwoner van Blitterswijck, maar we maken geen verdere persoonsgegevens bekend. Dat doen we met het oog op het lopende onderzoek nooit", aldus een woordvoerder.

In Blitterswijck is de brutale autoroof hét gesprek van de dag. Binnenkort wordt op Het Roekenbosch een asielzoekerscentrum geopend voor maximaal 450 vluchtelingen. Dat zorgt, net als een aantal diefstallen en vernielingen in de afgelopen weken, voor onrust. "Wij snappen dat de autodiefstal met politieachtervolging gisteren tot onrust heeft geleid in Venray en in Blitterswijck", meldt een gemeentewoordvoerster. "Omdat de verdachte op Het Roekenbosch verblijft, worden zorgen geuit over de veiligheidssituatie op het park, ook in verband met de komst van het azc. De veiligheidssituatie in Blitterswijck vraagt en krijgt extra aandacht. In het overleg met politie en het OM is de situatie op het toekomstige azc, de rest van het park en de directe omgeving een permanent en belangrijk punt van aandacht." Eén gerucht wil ze wel ontkrachten. Dat er mensen via de reclassering op het park zitten. "Dat is niet het geval. De drie reclasseringsorganisaties in Nederland hebben geen cliënten op Het Roekenbosch. Datzelfde geldt ook voor tbs-kliniek de Rooyse Wissel. Maar het zou natuurlijk wel kunnen dat er mensen zitten die hun straf erop hebben zitten en vrij zijn gekomen."