Kids Bodycamp is stoer, ruig, buiten in de natuur en vooral cool!
Kids Bodycamp is stoer, ruig, buiten in de natuur en vooral cool!

Kids Bodycamp is cool!

VENRAY | "Het doel van onze trainingen is om samen met anderen op een leuke en uitdagende manier te bewegen en plezier te hebben in de buitenlucht. Dit alles op je eigen niveau zodat iedereen met maximaal plezier gezond bezig is." Frank Janssen van Personal Trainer Venray legt kort maar bondig uit waarom Kids Bodycamp een aanrader is voor kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar. Afgelopen dinsdag ging de nieuwe activiteit van start bij het terrein grenzend aan de parkeerplaats van de tennisaccommodatie aan de Kempweg.

Door Henk Lammen

Vroeger als kind werd er na schooltijd veel buiten gespeeld. Men ging voetballen op het pleintje, stoepranden met een bal, hutten bouwen, militairtje of verstoppertje spelen in de bossen of lekker crossen met je fiets. Frank Janssen is op dat gebied misschien een romanticus, want in het huidige, digitale tijdperk ziet hij hier meer weinig van terug. "Kinderen zijn veel te lang met hun mobieltje bezig, doen veel gamen, computeren of kijken langdurig televisie. Natuurlijk zitten kinderen tegenwoordig op verschillende sporten en dat is ook helemaal goed. Een sport die kinderen leuk vinden, houden ze het langste vol. Met de trainingen die we aanbieden bij Kids Bodycamp, proberen we kinderen te stimuleren om weer lekker met elkaar buiten te spelen en te bewegen." Hij gebruikt superlatieven om Kids Bodycamp te promoten. Van sportief, buiten, stoer, fun, sterk en samen tot spel, kicken, heftig en cool.

Janssen: "Sporten en voldoende bewegen is goed en gezond, ook voor kinderen. Hierdoor zijn kinderen actief bezig en kunnen zij zich ontwikkelen", antwoordt hij op de vraag waarom sporten belangrijk is voor kinderen. "Niet alleen lichamelijk, maar ook op sociaal-emotioneel vlak. Sporten verbetert de conditie en lichaamshouding. Ook wordt overgewicht tegengegaan, net als het ontstaan van aandoeningen zoals diabetes, hart- en vaatziekten op latere leeftijd." Volgens Janssen vergroot sporten ook het zelfvertrouwen en kinderen leren nieuwe vriendjes en vriendinnetjes kennen. "Ook leren ze hoe je samen op een sportieve manier kunt spelen, omgaan met verliezen en dat er nu eenmaal spelregels zijn. Kinderen krijgen zelfdiscipline en verantwoordelijkheid en ontwikkelen doorzettingsvermogen. Maar kinderen moeten dit nog leren. En het allerbelangrijkste is natuurlijk dat het kind plezier heeft in het sporten!"

Personal trainer Frank Janssen stelt zich een duidelijk doel voor ogen met Kids Bodycamp: "Doel van onze trainingen is om kinderen samen met anderen op een leuke en uitdagende manier te laten bewegen en plezier te hebben in de buitenlucht. Dit alles op je eigen niveau zodat iedereen met maximaal plezier gezond bezig is." De full body work-out bestaat uit fitnessoefeningen, intervaltraining, hardlopen, traplopen, boksen, slepen, springen, klimmen, tijgeren, gooien, tillen, balspelen en teamestafettes. Er worden materialen gebruikt zoals autobanden, touwen, jutezakken, weerstandselastiek, trampoline, ballen, kettlebelt en sleepzak. "Door deel te nemen kunnen de kinderen hun conditie, spiercoördinatie en explosiviteit verbeteren. Je wordt er fit en sterk van. Daarbij leren we de kinderen op een speelse manier wat gezonde voeding is. Moe, maar met een lach op je gezicht willen we ze naar huis laten gaan", lacht Janssen.

Om ook groepen kinderen met de nieuwe activiteit kennis te laten maken, of zo maar als origineel en sportief kinderfeestje is er ook de mogelijkheid van een Kids Bodycamp Kinderfeest. "De kinderen kunnen dan ervaren hoe leuk buiten sporten en spelen is. Het Bodycamp Team organiseert op aanvraag een Kids Bodycamp. Tijdens de training zullen de kids samenwerken, actief bezig zijn en vooral plezier maken. En na afloop krijgen de kinderen een gezond en erg lekker drankje", besluit Frank Janssen.

Afgelopen dinsdag ging de eerste Kids Bodycamp van start. Tot aan de grote vakantie zijn er op dinsdag en donderdag van 17.30 tot 18.30 uur trainingen. Aanmelden of een proefles aanvragen kan via email info@personaltrainervenray.nl of kijk op www.bodycamp.nl.

.