Afbeelding
Foto: ron koenen

Kanker: conditie belangrijk

Venray | Kanker en de behandeling ervan zijn vaak een forse aanslag op uw lichaam. Een goede conditie helpt u om de behandeling zo goed mogelijk te doorstaan en ervan te herstellen.

Voldoende eten en bewegen zijn belangrijk om uw conditie en spierkracht, zo goed mogelijk te behouden of te krijgen. Daarnaast is het van belang om zoveel mogelijk actief te zijn en te blijven binnen de activiteiten van alledag.

Bewegen, actief zijn en blijven in combinatie met goed eten zijn belangrijk omdat uw lichaam spieren afbreekt bij onbedoeld afvallen, onvoldoende voedingsstoffen in uw eten en te weinig beweegt. Spierkracht, evenwicht, conditie en voldoende voedingsstoffen zijn een voorwaarde om activiteiten goed uit te kunnen voeren. Bewegen en goede voeding helpen ook tegen vermoeidheid. Daarnaast zorgt inzicht in uw eigen grenzen voor een betere balans van uw dag of week.

Ook in het geval dat u niet geneest kan een aangepast beweeg- en eetpatroon er voor zorgen dat u zich beter voelt. Indien gewenst kunnen hulpmiddelen ingezet worden om het bewegen te vergemakkelijken en/of activiteiten te vereenvoudigen.

Fysiotherapie Buitenlust houdt op woensdag 18 mei een thema-avond waar meer vertelt wordt over dit onderwerp. Aan het woord komen een gespecialiseerde diƫtist (Karin Overbeek), fysiotherapeut (Joop Driessen) en ergotherapeut (Judith Bouten). De avond begint om 19.00 uur, duurt tot 20.30 uur en wordt gehouden in de fysiotherapiepraktijk Buitenlust. Iedereen is daarbij van harte welkom. Deelname is gratis en aanmelden kan via info@fysiotherapievenray.nl. Vol is vol.