Afbeelding
Foto: ron koenen

Presentatieavond Schouwburg Venray

venray | Rob Scheepers, winnaar van de Padoem Patsss Oneliner Extravaganza, doet op donderdag 12 en vrijdag 13 mei Venray aan met zijn cabaretvoorstelling Schroot. "Wil jij hier nog iets van bewaren? Anders gaat het naar de schroot."

Met die vraag duwden Robs ouders hem een kratje in zijn handen met oude videobanden, tijdschriften en cassettebandjes. En óf hij iets wilde bewaren: zijn complete pubertijd zat in dat kratje! In Schroot mijmert hij of het vroeger écht wel beter was. Met een leeg cassettebandje naar een vriend fietsen om de nieuwe plaat van Prince op te nemen had zijn charme; een charme die inmiddels ingehaald lijkt door inwisselbaarheid. Maar is dat eigenlijk wel zo erg? Na tien jaar tonpraten en twee succesvolle Nieuwjaarsconferences vond Scheepers de tijd rijp voor een solovoorstelling. Aanvang 20.00 uur.

De presentatieavond van het theaterseizoen 2016-2017 vindt plaats op zaterdag 14 mei om 19.00 en 21.00 uur. Tijdens deze avond krijgen belangstellenden een voorproefje van het nieuwe theaterseizoen van Schouwburg Venray. Tevens vinden er gastoptredens plaats van artiesten die volgend seizoen in de schouwburg te zien zijn, zoals Jasper van Kuijk, Tangarine, Marjolijn van Kooten en Scott & Muriël. Na afloop ontvangt iedereen de nieuwe seizoenbrochure.

Op dinsdag 17 mei om 20.00 uur is de spannende toneelvoorstelling Advocaat van de duivel met Victor Löw en Waldemar Torenstra (foto) te zien. De voorstelling neemt de toeschouwer meer naar de wereld van de advocatuur, waarin de zucht naar geld en macht, de moraal geheel verdrongen heeft.

Venrode Voices is samen met Anne-Mieke Ruyten en Ernst Daniël Smid te bewonderen in de muziekvoorstelling Lentekriebels op woensdag 18 mei. Bekende klassiekers uit de musical-, film- en cabaretwereld komen in deze vrolijke lenteshow voorbij. Van Tulpen uit Amsterdam en het voorjaar van Vivaldi tot de overweldigende gevoelens uit Lovestory. Een programma vol energie en uitbundigheid, waar ook ruimte is voor een tikje weemoed. Aanvang 20.00 uur.

Voor meer informatie kijk op www.schouwburgvenray.nl.

Foto: Piek.