In gemeentehuis

Venray | De Sectie Genealogie van het Koninklijk Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap houdt op zaterdag 21 mei in samenwerking met het gemeentearchief van Venray een genealogische
markt.

Op zoek naar voorouders? Nieuwsgierig naar de herkomst van uw achternaam? Benieuwd hoe uw stamboom eruit zou komen te zien? Met deze en andere genealogische vragen kunnen belangstellenden deze dag terecht bij de ervaren genealogen die tussen 10.00 en 16.00 uur klaar staan om de bezoekers wegwijs te maken op het gebied van genealogie.

In de studiezaal van het gemeentearchief staan boekwerken ter inzage waarin een groot aantal families zijn beschreven uit Venray en omgeving.

Ook kunnen de bezoekers kennismaken met de website van het gemeentearchief waarop veel genealogische data zijn gepubliceerd.

Via de website van RooyNet zijn onder meer oude familiefoto's op te zoeken. Om 15.00 uur geeft Fred Baltus een presentatie over WieWasWie, het landelijke databasesysteem met genealogische gegevens, dat via internet raadpleegbaar is.

Andere digitale genealogische databanken worden ook besproken, waaronder OpenData.

Aan de hand van een demonstratie wordt getoond hoe eenvoudig kan worden gezocht naar voorouders in WieWasWie. De genealogische markt vindt plaats in het gemeentearchief in Venray aan de Raadhuisstraat 1 in
Venray.