Wandelsportvereniging 'Venray's Glorie'.
Wandelsportvereniging 'Venray's Glorie'. Oude foto

Venray's Glorie

Venray | Venray kende in het verleden verschillende wandelverenigingen.

Één daarvan was wandelsportvereniging 'Venray's Glorie' die rond 1958 werd opgericht door Jan Coppus.

Het was een vereniging bestaande uit jonge wandelaars uit de omgeving Maasheseweg, Willemstraat, Odastraat en Smakterweg. An Odenhoven van de Overloonseweg maakte voor de vereniging de uniformen, de mutsjes en de vlaggen. Venray's Glorie nam deel aan diverse wandelwedstrijden en viel dikwijls in de prijzen.

In 1962 kregen de wandelaars nieuwe uniformen, maar tien jaar later hield de vereniging op te bestaan. Deze foto is genomen door Eduard Asselberghs in de achtertuin van de familie Burgman aan de Beekweg, vermoedelijk in 1962.

Staand v.l.n.r.: Siska Janssen; Engelbert Theeuwen; Math Loonen; Rob Beemer; Elle Janssen; Joep Linders; Harrie Coppus; Ine Bertrams; Ine Thuyls; Gerrie Rongen; Sraar Janssen; Annie Rongen; Siska Hendriks; Tiny Goumans; Oda Linders; Joke Beerkens; Hermien Laurensse.

Zittend v.l.n.r.: Mia Janssen; Annie Derks; Toos Stevens; Trudi Oudenhoven; Nellie Camps; Carla Beemer; Els Geurtjes.

Foto: Gemeentearchief Venray Collectie Jan van der Putten. Kijk ook eens op www.rooynet.nl. Daar vindt u tal van oude foto's, films, documenten en geluidsfragmenten. Ook kunt u daar oude jaargangen van Peel en Maas inzien.

Werkgroep RooyNet/Historisch Platform Venray.