Statushouders in voormalig kantoor

VENRAY | Wonen Limburg wil het voormalige kantoorgebouw aan de Plataanstraat in Venray verbouwen tot dertig woningen voor statushouders. In het voormalige kantoorcomplex kunnen na de verbouwing negentig personen verblijven.

Komend najaar wil de woningstichting starten met de werkzaamheden. Ook in verpleeghuis Het Schuttersveld worden statushouders ondergebracht. De huidige bewoners verhuizen voor en na naar andere locaties. In Het Schuttersveld kunnen tien tot vijftien alleenstaande statushouders onderdak krijgen. Er komen in het voormalige verpleeghuis ook andere doelgroepen zoals jongeren en mensen met een zorgindicatie.

Vorig jaar moest de gemeente 74 statushouders huisvesten. Dat is ruimschoots gelukt. Vooral door de komst van enkele grotere gezinnen kregen 85 asielzoekers met een verblijfsvergunning in Venray een huurhuis van Wonen Limburg. Het ging in totaal om 25 woningen.

"De gemeente Venray beschikt relatief over veel sociale huurwoningen die grotendeels eigendom zijn van Wonen Limburg", zegt wethouder Martijn van der Putten. Toch wil hij ervoor waken dat de huisvesting van statushouders een te grote druk legt op de sociale huurmarkt.