Afbeelding
Foto: foto Melskens

Veiligheid in het centrum

Venray | Gemeente Venray, Venray Centraal en Secutor Security hebben vorige week dinsdagavond in de schouwburg van Venray een intentieverklaring ondertekend om het centrum veiliger te maken. Na een proef die in december startte, zijn partijen het erover eens dat de veiligheid een stuk beter gemaakt kan worden.

Door Christ van den Munckhof

Secutor gaat vanaf nu dagelijks extra surveilleren in het centrum. "Met name rond de openings- en sluitingstijden van de winkels", laat Niels de Klerk van Secutor weten. Dat zijn volgens hem vaak momenten dat winkeliers en/of hun medewerkers zich minder veilig voelen. "Daarnaast gaan we voor de winkels in het centrum de alarmopvolging op ons nemen. Maar wat belangrijk is, is dat we een stuk maatwerk gaan leveren. We gaan met alle ondernemers in gesprek om te kijken op welke punten zij hun eigen verantwoording kunnen nemen om de veiligheid in het centrum te verhogen. Ondernemers handelen vaak vanuit een vertrouwd patroon. Bij de opening van de winkel wordt vaak de voordeur opengemaakt, loopt de ondernemer naar achteren om een aantal dingen te doen, maar laat dan de voordeur nog open. Ook wordt vaak dezelfde weg op hetzelfde tijdstip bewandeld bij het afstorten van kasgeld bij de bank. Kortom, er zijn voldoende zaken die verbeterd kunnen worden."

Foto Melskens.


IVN-wandeling

Ysselsteyn | IVN Geijsteren-Venray houdt op donderdag 12 mei in de Rouwkuilen een rustige wandeling voor ouderen die iets minder goed ter been zijn.

De wandeling start om 14.00 uur bij de Rouwkuilenweg in Ysselsteyn en duurt circa een uur en een kwartier en wordt in een rustig tempo gelopen. Natuurgebied de Rouwkuilen bestaat uit een naaldbos met in het midden een groot ven. Het is een van de weinige vennen in de Peel die niet voor de landbouw zijn drooggelegd of zijn ontgonnen.

De laatste jaren zijn er veel werkzaamheden verricht in de vorm van bomenkap en het opschonen van het water. Daardoor is het ven echt opgeknapt. In en rondom het water hebben zich een aantal typische planten van een voedselarm milieu weten te handhaven zoals kleine en ronde zonnedauw, dopheide en veenpluis. Voor amfibieƫn heeft dit natuurgebied veel waarde. Aan het eind van de wandeling wordt een kijkje genomen bij de schuur van Jan Houben. Hier staan oude landbouwmachines van circa 70 jaar geleden.