De lange Volharding-verdediger Bram Jacobs, uitblinker in het duel met EVVC, heerst ook in de lucht.
De lange Volharding-verdediger Bram Jacobs, uitblinker in het duel met EVVC, heerst ook in de lucht. Foto: Lotte Kamphuis

Zinderende finale Volharding

Volharding-EVVC 3-0 (2-0). Doelpunten: Mark Blenckers 1-0 (28), 2-0 (32), Tim Brouwer (72). Scheidsrechter: Jannick van der Laan (Cuijk). Volharding: Vullings; Gerrits, Branje, Jacobs, en Van Kempen; Evers (75. Beurskens), Van Geenen en Verstegen; Schepens, Blenckers en Brouwer (75. Hesen).

Door Ron Koenen

Vierlingsbeek | "Ik heb alle vertrouwen in een goede afloop. Ook vandaag hebben we sterk gespeeld en verdiend gewonnen. Als we de lijn van de laatste weken doortrekken, worden we maandag in Nistelrode kampioen."

Volharding-trainer Sjoerd van der Coelen staat zondagmiddag luttele minuten na afloop van het eenvoudig met 3-0 gewonnen duel met EVVC uit Vinkel duidelijk te genieten van de zege en de sfeer op het zonovergoten sportpark Soetendaal. De Venraynaar neemt de gelukwensen in ontvangst, onder meer van de stralende voorzitter Frans Kersten.

Kersten is ook vol vertrouwen. "Ja, natuurlijk ben ik trots op de ploeg. We hadden liever vandaag in eigen huis al het kampioenschap gevierd, maar nu moet het dan maar op de laatste speeldag gebeuren. Zo'n slot past eigenlijk ook wel in deze knotsgekke competitie, waarin iedereen van iedereen kan winnen, maar wij momenteel koploper zijn." Met een grijns: "En dat willen we natuurlijk ook graag blijven."

Pinkstermaandag vindt de apotheose plaats in de tweede klasse H. Op de slotdag van de competitie kruisen Volharding en Prinses Irene de degens in de strijd om de titel. De Vierlingsbeekse ploeg, die zestien seizoenen terug voor de laatste keer een kampioenschap vierde, heeft met twee punten voorsprong in Nistelrode voldoende aan een gelijkspel.

Volharding had zondag op het eigen sportpark geen kind aan EVVC. De rood-witten begonnen fel aan de wedstrijd. "Dat hadden we ook zo afgesproken", vertelt Van der Coelen. "Met dit warme weer moet je goed aan de wedstrijd beginnen. Gelukkig scoorden we snel twee keer, EVVC is eigenlijk geen moment in de wedstrijd geweest."

Volharding kwam tegen EVVC inderdaad uitstekend uit de startblokken. Met in de hoofdrol de naar hoofdklasser Gemert vertrekkende voorstopper Bram Jacobs, die zowel in de 1-0 als de 2-0 een groot aandeel had. Tweemaal veroverde de lange verdediger de bal. De eerste keer stak hij met grote stappen het middenveld over en gaf de bal op een presenteerblaadje aan Mark Blenckers, die wel raad wist met die pass. Bij de 2-0 leverde hij de bal in bij Pepijn van Geenen, die met een afgemeten steekpass Blenckers alleen voor het doel zette. De technisch begaafde spits kapte de EVVC-keeper vervolgens rustig uit en tikte de bal binnen.

Omdat Prinses Irene inmiddels in Beek en Donk eveneens met 2-0 leidde, was het credo voor Volharding vervolgens uitbollen richting volgende week. Voor rust hadden Pepijn van Geenen en Tim Brouwer de score nog verder kunnen opvoeren, maar zij lieten dat na.

In de tweede helft bleef Volharding domineren en creƫerde de thuisploeg behoorlijk wat kansen. Jip Verstegen en Jeroen Schepens troffen de lat, een kopbal van Wouter Evers werd van de lijn gehaald en ook centrale verdediger Rob Branje was koppend dicht bij een doelpunt. In de 72e minuut zorgde Tim Brouwer voor de definitieve beslissing. De rappe aanvaller schoot Volharding met zijn achtste treffer van het seizoen naar de 3-0.

De rood-witten verzuimden daarna om de score nog verder op te voeren. Omdat Mark Blenckers, Pepijn van Geenen en Jip Verstegen het vizier niet meer op scherp hadden staan, bleef het bij 3-0.

De blik gaat nu op de kampioenswedstrijd. "Het gas moet er nog een keer op in Nistelrode", beaamt Sjoerd van der Coelen. "We hebben aan een punt genoeg, maar daarop gaan we zeker niet spelen. We gaan voor de winst."