Oostrum-topscorer Marwin Hermans, die drie keer scoorde, neemt het doel onder vuur.
Oostrum-topscorer Marwin Hermans, die drie keer scoorde, neemt het doel onder vuur. Foto: Henk Willemssen

Oostrum schiet uit slof

Merselo-Oostrum 2-7 (0-5).

Doelpunten: 14. Marwin Hermans 0-1; 22. Cas Wilmsen 0-2; 29. Roy van Delft 0-3; 35. Marwin Hermans 0-4; 36. Marwin Hermans 0-5; 60. Dennis Lommen 0-6; 71. Bert Veltrop 1-6; 82. Dennis Lommen 1-7; 84. Tim Philipsen 2-7. Scheidsrechter: Hooglugt (Lierop). Toeschouwers: 125. Gele kaart: Dennis Nohlmans (Oostrum).

Merselo: Peeters; De Keijzer (46. Verleg), Vermunt, Rijbroek (46. Tim Philipsen) en Bas Philipsen; Nijenhuis, Kroonen (50. Van Els) en Wismans; Van Dijck, Vakouftsis en Veltrop.

Oostrum: Kessels; Wes Wilmsen, Direks (55. Fleurkens), Nohlmans en Cas Wilmsen; Van Delft (72. Jacobs), Van Berne en Cornelissen; Kenny Lommen (46. Dennis Lommen), Hermans en Valckx.

Door Henk Willemssen

MERSELO | Oostrum maakte op Bevrijdingsdag korte metten met Merselo in de vierde klasse G. De Oostrumers leidden halverwege al afgetekend met 0-5. Uiteindelijk prijkte de 2-7 eindstand op het geel-zwarte scorebord.

De ploeg van trainer Ruud Custers wilde zich niet laten verrassen bij de hekkensluiter. Oostrum moest winnen om zich veilig te nestelen in de middenmoot. Terwijl voor het al gedegradeerde Merselo er geen belangen meer op het spel stonden. "Toch blijven we er iedere week opnieuw voor gaan", zei trainer Marcel Peters. "Dit is een derby en bovendien willen we met opgeheven hoofd afscheid nemen van de vierde klasse."

Merselo beet vanaf het beginsignaal fel van zich af. Dat leverde Oostrum al snel enkele vrije trappen en corners op. De rood-witten zetten de thuisploeg onder stevige druk en na een kwartiertje bezweken de zich dapper verwerende Merselonaren. Marwin Hermans haalde vanaf de rand van de zestien zijn doeltreffend uit: 0-1.

De mooiste treffer kwam even later van Cas Wilmsen. De Oostrumse linksback verraste van grote afstand – met de wind mee - de iets te ver voor zijn doel staande Joris Peeters: 0-2. Binnen het half uur bracht Kenny Lommen vanaf links Roy van Delft in stelling: 0-3. Merselo wankelde en Oostrum drukte door. Met twee treffers binnen een minuut voerde Marwin Hermans de score op naar 0-5. "We lieten goede aanvallen zien en creëerden heel veel kansen", zag Ruud Custers.

Toch gaf Merselo niet op. Ondanks alle tegenslagen viel er geen onvertogen woord. "De groep is hecht gebleven. Ik kan ook niemand iets verwijten", verklaarde Marcel Peters. "Dit niveau is duidelijk te hoog. De vele blessures kan een kleine club als Merselo ook niet opvangen."

Na de thee volgde zelfs een offensiefje van de geel-zwarten. Maar het was invaller Dennis Lommen, terug na een langdurige blessure, die de stand naar 0-6 tilde. Het was de 100e tegentreffer van dit seizoen voor Merselo. De thuisclub zag zijn inzet beloond met de 1-6 van Bert Veltrop. Dennis Lommen trof even later opnieuw doel: 1-7. Uit een hoekschop van Jelle Nijenhuis bracht Tim Philipsen de eindstand op 2-7.

"Met een 5-0 ruststand is het best lastig om volle bak door te gaan", vond Ruud Custers. "Maar we hebben ons doel bereikt. We winnen met grote cijfers en dat is prima."

Marcel Peters kijkt al vooruit. "Nee, dit is zeker geen verloren jaar. De groep neemt een boel bagage mee waar we volgend seizoen in de vijfde klasse ons voordeel mee doen."