Afbeelding
Foto: Henk Lammen

Bevrijdingsdag in Venray

Venray | Morgen, donderdag 5 mei is het zowel Hemelvaartsdag en Bevrijdingsdag. Dit jaar zijn voor het eerst op Hemelvaartsdag de winkels in het centrum van Venray open. Daarnaast worden er diverse bevrijdingsactiviteiten gehouden.

Dit jaar valt hemelvaartsdag en Bevrijdingsdag samen. Zo zullen vanaf 13.00 uur tal van authentieke voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog te bewonderen zijn in het centrum. De komen vanaf de Eindstraat het centrum ingereden en gaan via de Schoolstraat naar het Schouwburgplein. Daar zal om 15.00 uur een optreden plaatsvinden van Mieke Janssen en de "Andrews Sisters". Tijdens dit optreden zullen de voertuigen via de Kempweg Venray weer verlaten. Ook Daarnaast wordt een ballonwedstrijd georganiseerd voor de kids. Vanaf 12.30 uur worden ballonnen uitgedeeld. Aan de wedstrijd zijn leuke prijzen verbonden.

De winkels zijn op deze dag van 12.00 tot 17.00 uur geopend en ook op deze dag is het parkeren gratis.


Excursie

Venlo | Het Limburgs Landschap houdt op woensdag 18 mei vanaf 13.30 uur een excursie. De start is vanaf de Venlonazaal aan de Hogeweg 10 in Venlo. Net buiten de stad in het noorden van Venlo bevindt zich het natuurgebied de Océ-Weerd een stukje natuur aan de Maasoever. Inmiddels is er al veel natuur gerealiseerd. De Océ-Weerd kleurt in de maand mei wit van de margrieten en de veldsalie en kleine pimpernel zijn hier ook al talrijk aanwezig. Natuur op de oevers van de Maas, zoals de Océ-Weerd is zeldzaam.


Toon Hermans

Venlo | Het Toon Hermans Huis Venlo is een open huis voor mensen met kanker en hun naasten. Op zondag 8 mei van 11.00 tot 12.30 uur is er een meezingochtend. Dit muzikaal ontmoetingsmoment is voor de genoemde doelgroep toegankelijk. De begeleiding is in handen van zangpedagoge Mia Schoonbrood. Op maandag 9 mei er van 9.30 tot 11.00 uur een meditatieve dans. Informatie en aanmelden: Toon Hermans Huis Venlo, Nieuwstraat 41a in Venlo, telefoon (077)3211433, e-mail info@toonhermanshuisvenlo.nl. Zie ook www.toonhermanshuisvenlo.nl.