Forse nederlaag hockeyers Venray

Civicum-Venray 6-2 (2-1). Doelpunten Venray: Cornfiel Kroon jr. en Tom Pronk.

Cuijk | De hockeyers van derdeklasser middenmoter Venray gingen fors onderuit tegen het hoger op de ranglijst geklasseerde Civicum. Het duel eindigde in Cuijk eindigde in een 6-2 nederlaag voor de gasten, die halverwege tegen een 2-1 achterstand aankeken. Cornfiel Kroon jr. scoorde voor de rust voor de Venrayse ploeg, Tom Pronk maakte de 5-2. "We hebben helaas weer verloren, maar kwalitatief toch een degelijke wedstrijd neergezet", zegt aanvoerder Jort Molenaar.

Met Cornfiel Kroon sr. als invaller in de selectie had de thuisploeg moeite met het sterke Venrayse collectief. Na een 1-0 achterstand kwamen de gasten snel langszij na een sublieme actie van Cornfiel Kroon jr.. Hij passeerde drie tegenstanders en schoot vervolgens fraai raak. Nog voor de pauze kwam Civicum opnieuw op voorsprong en bepaalde de ruststand op 2-1. In de tweede helft vergrootte de thuisploeg al snel de voorsprong naar 3-1 en was de wedstrijd gelopen. De krappe selectie van Venray kon in het tweede bedrijf nog wel gevaarlijk worden door onder anderen Bart Pronk, Stan Deeks en Martijn van de Kraats, maar kon niet voorkomen dat Civicum uitliep naar 5-1. Na een prachtige solo van Tom Pronk, bekroond met een prachtige treffer, kwam Venray nog een keer dichterbij (5-2), maar het slotakkoord was voor Civicum.

Op zondag 22 mei ontvangt Venray de studentenhockeyclub Apeliotes, een team dat vorig jaar nog kans maakte op de titel maar dit jaar net als Venray mee draait in het midden.

Onterecht verlies hockeysters

HDL-Venray 3-1 (1-0). Doelpunten Venray: Stephanie Vennekens en Danjelle Cremers.

Heeswijk-Dinther | De hockeysters van vierdeklasser Venray verloren zondag het uitduel met laagvlieger HDL. De gasten gingen in Heeswijk-Dinther nipt met 3-2 onderuit, na een 1-0 achterstand bij de rust. Het verlies was volgens Venray onverdiend, want twee in de ogen van leiding en speelsters van de gasten onterechte treffers werden door scheidsrechter toch goedgekeurd. De Venrayse doelpunten werden in de tweede helft gescoord door Stephanie Vennekens en Danjelle Cremers.

Belangrijke zege SSS'18

SSS'18-SDOUC 2-0 (0-0). Doelpunten SSS'18: Beau Nellissen en Carlijn Nohlmans.

Overloon | De voetbalsters van SSS'18 pakten in de eerste klasse D belangrijke punten tegen SDOUC. De gasten uit Ulft werden op sportpark De Raaij in Overloon verdiend met 2-0 verslagen. Na een rommelige eerste helft, waarin beide teams kansen kregen, pakte de thuisploeg in de tweede helft het heft in handen. Beau Nelissen scoorde de 1-0 en Carlijn Nohlmans besliste het duel in het voordeel van SSS'18, dat zich volgende week tegen hekkensluiter Fortuna '54 veilig hoopt te spelen.