Afbeelding
Foto: henk lammen

Nederlandse titel Ena Spahic

Nijmegen | Ena Spahic van tafeltennisvereniging Red Stars uit Venray won bij de Nederlandse jeugdkampioenschappen voor A- en B-jeugd in Nijmegen de nationale titel.

De speelster van dames 1 was de sterkste bij de meisjes junioren B. Na de poulefase en winst in de kwartfinale en halve finale won Spahic de finale van Chimene Loesberg van Stede Broec. Naast Spahic bereikten nog drie deelnemers Red Stars de hoofdronde. Maud Verhaegh werd bij de laatste zestien uitgeschakeld bij de meisjes junioren. Gijs Vreugdenhil verloor zijn kwartfinale met 3-1. In de troostronde verloor Willem van der Zanden in de halve finale en Eline Smeets bij de meisjes pupillen in de kwartfinale. Bij de A-spelers kwamen Ena Spahic, Matthian Vaes en Jenny Ge bij de laatste zestien. Emma van der Zanden werd winnares van haar poule bij de meisjes pupillen en won de halve finale van Charlotte van Raadshoven (Alexandria Rotterdam). In de finale verloor ze van haar dubbelspelpartner Emine Ernst (De Toekomst Lochem) en moest Emma genoegen nemen met een tweede plaats. Met Ernst werd Emma wel Nederlands kampioen bij de meisjes pupillen dubbel. Op zaterdag 7 mei worden vanaf 09.00 uur de clubkampioenschappen gespeeld voor jeugd en senioren. Foto Henk Lammen.


Lake Valley derde

Utrecht | De D-jeugd van zaalvoetbalvereniging Lake Valley uit Venray is als derde geƫindigd op het NK jeugdzaalvoetbal in Utrecht. In de poulefase speelde Lake Valley gelijk tegen ZSVV Wijchen (2-2) en verloor van ZVV White Stones (0-3) en FC Eindhoven Futsal (0-5). In de halve finale verloor Lake Valley opnieuw van ZVV White Stones (1-3), dat uiteindelijk ook Nederlands kampioen werd door de finale met 3-0 te winnen.


Vrouwenvoetbal

Vierlingsbeek | RKVV Volharding houdt op woensdag 4 mei een gratis proeftraining voor vrouwen. Trainers van de club hebben oefeningen uitgezet en uiteraard zijn de huidige voetbalsters aanwezig om mee te doen en vragen te beantwoorden. Belangstellenden vanaf twaalf jaar zijn welkom op deze training die om 19.45 begint op sportpark Soetendaal in Vierlingsbeek.