Afbeelding
Foto: ron koenen

Tijdreizigers in Mariakapel

Holthees | Nard Reijnders en Edwin Schimscheimer verzorgen op zaterdag 7 mei om 20.00 uur een optreden in de Mariakapel in Holthees op met het programma Tijdreizigers.

Zowel Reijnders als Schimscheimer heeft een hele reis achter de rug. Reijders is bekend van de jarenlange samenwerking met Herman van Veen. Hij begeleide Van Veen op saxofoon en klarinet. Maar dat deed hij in loop der jaren ook voor bijvoorbeeld Freek de Jonge, Jaap van Zweden en Liesbeth List. Daarnaast heeft hij veel muziek gecomponeerd, gearrangeerd en geproduceerd. Edwin Schimscheimer volgde hij een andere route. Hij speelde piano voor onder meer Berdien Stenberg, René Froger, Willeke Alberti en Demis Roussos. Daarnaast produceerde hij Herman Brood's album Back On The Corner, arrangeerde hij de musical Nijntje en verdiende zijn brood door het bespelen van de toetsinstrumenten in talrijke andere projecten.

Reijnders en Schimscheimer hebben elk zo ongeveer elke uithoek van het muziekuniversum bezocht en een samenvatting van die reizen vormt de basis van hun gezamenlijke programma Tijdreizigers. Binnen het verhaal van de tijdreizigers gaat blijken dat er vele interessante verbanden herkenbaar zijn bij deze tijdloze muziek. Als ervaren reisleiders wijzen beide musici de aanwezigen de weg en verhalen ze op geheel eigen, vaak humoristische wijze, van hun muzikale liefdes en rijke ervaringen in zowel de klassieke als lichte muziek. Kaarten zijn te verkrijgen via www.mariakapel.nl, telefoon (0478)636948 of via de firma Wijenberg in Holthees via telefoon (0478)636390.


Excursie Maascorridor

Hout-Blerick | Het Limburgs Landschap houdt op zondag 15 mei een excursie. De start is om 10.00 uur vanaf café De Elze aan de Baarlosestraat 324 in Hout-Blerick. Natuur op de oevers van de Maas is zeldzaam. Allerlei ingrepen hebben de rivier in Noord-Limburg langzaam maar zeker veranderd in een scheepvaartkanaal. Met het project Maascorridor is inmiddels op vele plaatsen langs de Maas natuur gerealiseerd.


Peelmuseum

America | Het peelmuseum in America is op zondag 8 mei geopend. De bezoekers kunnen van 13.30 tot 16.30 uur onder leiding van een gids het museum bekijken. Te zien zijn een collectie gereedschap, gebruiksvoorwerpen, films, foto's en andere bezienswaardigheden. Dit jaar is het thema Het werkkamp. Er is een maquette gemaakt hoe het er toen uitzag. Kijk ook op www.peelmuseum.nl.