Afbeelding
Foto: ron koenen

Expositie De rake kwasten in bieb

Venray | Vier schilders onder de naam De rake kwasten exposeren in mei in de bibliotheek in Venray.

De schilders zijn regelmatig te vinden in De Kemphaan. Anton Biemans gebruikt acrylverf, maar voegt daar indien nodig pastelkrijt aan toe. Inkt en pen zorgen voor tekenachtige elementen. Kees Moerkerk laat zich graag inspireren door de natuur. Het landelijke karakter ontbreekt zelden in zijn schilderijen. De laatste tijd schildert hij ook portretten.

Tijdens deze expositie is onder andere het portret van zijn onlangs overleden vader te zien. Peter Peeters laat een mix zien van portret, gestileerde tulpen en een vleugje abstract. Wim G. Custers heeft een sterke voorkeur voor Artisan, een olieverf die in water oplosbaar is en waarbij dus geen terpentine gebruikt wordt. Met dit materiaal zijn prachtige sfeerlandschappen te maken, maar ook portretten komen hiermee goed 'uit de verf'.

In overleg met de schilders is het mogelijk om een rondleiding te houden. Dat kan door contact op te nemen met een van de schilders. De telefoonnummers staan bij de expositie.

Een overzicht van de schilderijen is beschikbaar bij de klantenservice van de bibliotheek.


Music All Blittzz

Blitterswijck | Muziekvereniging Moed en IJver uit Blitterswijck houdt op zaterdag 7 mei het avondvullende programma Music All Blittzz, waarin bekende musicals centraal staan.

Wie kent ze niet, de onvergetelijke melodieën en songs uit wereldberoemde musicals als Cats, Grease en Joseph? Maar ook uit The Phantom of the Opera, Grease en The Lion King? Al deze en nog veel meer musicals komen aan bod tijdens dit bijzondere en eenmalige concert.

Het gemeenschapshuis aan het Plein is voor de gelegenheid ingericht als concertzaal met een uitgebouwd podium.

Het fanfareorkest wordt uitgebreid met een combo (toetsen/gitaar) en de zang wordt verzorgd door de Venrayse zangeres Annabel van Casteren. De uit te voeren werken worden omlijst met passende beelden en dans.

Het concert vindt plaats in het gemeenschapshuis van Blitterswijck vanaf 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via e-mail info@moedenijver.nl en telefoon 06-22087343.