Kunstencentrum annuleert gesprek

VENRAY | Het bestuur van het kunstencentrum heeft het gesprek op donderdag 28 april met wethouder Lucien Peeters (CDA) afgezegd. 's Avonds in de commissie Leven uitte Peeters zijn ongenoegen. "Het heeft me hogelijk verbaasd dat die afspraak niet doorging."

Het bestuur heeft juist aandrongen op een overleg met de gemeente. Voorzitter Twan Jansen van het kunstencentrum meldt dat een gesprek op dit moment weinig zin heeft. Omdat er nog geen duidelijkheid is over de subsidie. De gemeente wil nog zes maanden doorbetalen, maar dat vindt het Jerusalem-bestuur onvoldoende. In de commissievergadering kwamen er veel vragen over de afbouw van de subsidie.

Lucien Peeters zei dat de gemeente juridisch advies heeft ingewonnen, maar dat er nog geen antwoord is. De partijen eisen voor de raadsvergadering van 17 mei duidelijkheid. "Het maakt een groot verschil of de subsidie zes of twaalf maanden doorloopt", zegt Jansen. "Bij zes maanden kunnen we niets meer. Als het langer wordt ontstaat er een heel andere situatie."