Bekerfinales NeVoBo bij Set Up

Meerlo | Volleybalclub Set Up in Meerlo richt haar vizier op zaterdag 14 mei op topvolleybal. De beste teams van Zuid-Nederland strijden die dag om de hoogste eer tijdens de bekerfinales van de NeVoBo.

In totaal doen 22 teams mee. De finales worden gehouden in sporthal 't Brugeind in Meerlo, de thuisbasis van volleybalvereniging Set Up. De Meerlose volleybalvereniging tekent voor de organisatie. "Het is een grote eer voor VC Set Up om deze finales te mogen organiseren, en dat is niet voor niks: VC Set Up bestaat dit jaar namelijk 50 jaar en deze bekerfinales geven een feestelijk tintje aan ons jubileumjaar", aldus voorzitter Marcel de Groot.

De beste teams van de zaterdagbeker nemen het op tegen de beste teams van de zondagbeker. Zowel jongens (A, B, C) als meisjes (A, B, C) strijden om de eerste plaats.

Ook bij de senioren gaan de herenteams (A en B) en damesteams (A en B) het strijdperk betreden. De teams zijn afkomstig uit Sliedrecht, Capelle aan den IJssel, Nieuwendijk, Tilburg en Helmond. Uit de regio doen teams mee uit Panningen, Kessel, Maashees, Haps en Meijel. Bijzonder is ook de finale om 15.30 uur van de zitvolleyballers uit Tilburg (Volley Tilburg) en Mill (VV Apollo).

"Het belooft een geweldig sportief spektakel te worden met volleybal op het hoogste niveau", aldus De Groot.

Om 10.00 uur wordt het startsein gegeven en de laatste wedstrijd staat gepland om 18.00 uur.


Motorcross

Oirlo | Joe Maessen (Ysselsteyn) en Romé Huibers (Oirlo) hebben een dagzege behaald. Maessen was de sterkste tijdens een wedstrijd om het open Duits kampioenschap in Kamp Lintfort. Hij wist beide manches te winnen en verstevigde hiermee zijn leidende positie in het kampioenschap. Romé Huibers (Oirlo) was de sterkste in Reusel (MON). Ook Huibers wist beide manches te winnen en nam hiermee de leiding over in de stand om het kampioenschap. Johan Gommans (Oirlo) behaalde een zesde plaats in Reusel. Het beste resultaat bij de jeugd werd behaald door Joey van der Zanden (Wanssum). Hij behaalde in Stevensbeek een zesde plaats in klasse 85cc grote wielen. MC Lottum houdt op zaterdag 7 en zondag 8 mei een motorcross. Op zaterdag komen alle jeugdklassen in actie en op zondag starten de MX open junioren, MX 2 junioren, MX open nationalen, MX 2 inters, Quads junioren/senioren en de Quads nationalen/inters. De wedstrijden op het circuit aan de Stokterweg beginnen om 11.15 uur.


HSV 't Alvertje

Venray | Op woensdag 8 juni start een viscursus voor jeugdleden. Op vier middagen worden de jongens en meisjes de grondbeginselen van de hengelsport bijgebracht met theorie en praktijk. De cursus wordt gegeven bij vijvercomplex het Wanssums Ven. Er wordt telkens gestart om 15.00 uur en rond 17.00 uur wordt de middag beëindigd. Op zaterdag 25 juni is de afsluiting. Wie aan deze jeugdcursus wil deelnemen, kan zich aanmelden via e-mail info@hsvhetalvertje.nl of bij Henk Theeuwen via telefoonnummer (0478)571311.