Afbeelding
Foto: ron koenen

Ambassadeur voor kinderboeken

Venray | BiblioNu heeft in 2016, Jaar van het boek, twee ambassadeurs aangesteld voor de gemeente Venray: Marian van Leth, directeur van Biblionu, is de algemene ambassadeur voor Horst aan de Maas en Venray en Isa Jans heeft de titel Kinderboekenambassadeur Venray.

Op vrijdag 22 april stelde Isa zich voor aan Marian en aan wethouder Lucien Peeters. Isa zit in groep 8 van basisschool de Hommel. Als een van de winnaars van de voorrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd mocht ze deelnemen aan de provinciale ronde in Roermond. Dat vond ze erg leuk en spannend. Isa houdt erg van lezen, dat doet ze iedere dag. Boeken met humor zijn favoriet, zoals de serie 'Hoe overleef ik' van Francine Oomen. In haar omgeving maakt ze regelmatig reclame voor het lezen van boeken, bij haar vriendinnen en bij haar zusje. Op school is er gelukkig ook veel aandacht voor
lezen.

Isa had voor Lucien Peeters een aantal vragen voorbereid: houdt hij zelf wel van lezen, wat is zijn lievelingsboek en leest hij wel eens voor. Naast het lezen van beleidsstukken, maakt de wethouder ook tijd vrij voor het lezen van thrillers. Henning Mankell is een van zijn favorieten. Toen zijn kinderen klein waren, las hij wel voor, maar zijn vrouw deed dat vaker. Lucien vindt lezen erg belangrijk. Mensen die goed kunnen lezen, kunnen zich daardoor ook veel beter redden in de maatschappij. Het bestrijden van laaggeletterdheid is een van de taken binnen zijn wethouder schap.

Ook aan Marian van Leth stelde Isa een paar vragen. Welk soort boeken ze leest en wie haar favoriete schrijver is. Ze is vooral geïnteresseerd in wat ze samen als ambassadeurs kunnen doen.